Ексклюзиви
пʼятниця, 04 березня 2011 17:50

Гримчака та Парубія позбавлять недоторканності та волі?

Гримчака та Парубія позбавлять недоторканності та волі?

Влада мститься депутатам-опозиціонерам за їхню активну громадську та політичну діяльність. Гримчака та Парубія можуть позбавити депутатської недоторканності і посадити до Лук'янівського СІЗО.

Про це заявив депутат Верховної Ради від "Народної самооборони" Юрій Гримчак, коментуючи інформацію про нове подання Генпрокуратури до парламенту про позбавлення його та депутата Андрія Парубія депутатської недоторканності.

Як повідомила прес-служба "Народної самооборони", Гримчак сказав: "Пару днів тому нашому президенту Віктору Януковичу в черговий раз нагадали, що вибіркове правосуддя, яке панує в Україні, є ознакою недемократичності країни. А сьогодні ми маємо новий доказ цього явища".

Депутат нагадав, що під час ратифікації "харківських" угод 26 квітня минулого року було побито депутатів Володимира Карпука та Олеся Донія, але прокуратура порушила кримінальні справи тільки проти опозиціонерів.

"Депутатів били та не допускали на їхні робочі місця, і все це відбувалось серед білого дня - на засіданні Верховної Ради. Але чомусь це не стало для Генеральної прокуратури підставою для порушення кримінальної справи", - заявив парламентарій.

За його словами, аналогічна ситуація була і 16 грудня, коли опозиціонерів побили знову ж таки в залі засідання, а "прокуратура зробила висновок, що невідомо хто побив невідомо кого і знову не втрутилась".

"Тому я вважаю, що сьогоднішня реанімація кримінальної справи проти мене та Андрія Парубія відбувається з єдиною метою — щоб ми не займали активну громадську позицію. Влада ніби знову натякає: "Хлопці, або сидіть тихо, або ми вас посадимо в Лук'янівське СІЗО". Ніхто не сумнівається, що вони це зробити зможуть. Такий варіант можливий", - зазначив Гримчак.

Зараз ви читаєте новину «Гримчака та Парубія позбавлять недоторканності та волі?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути