понеділок, 28 лютого 2011 17:03

Верховну Раду долучать до порятунку націоналістів

Верховну Раду долучать до порятунку націоналістів

Затриманих представників організацій "Тризуб" та "Свобода", яких обвинувачують у руйнуванні бюсту Сталіна у Запоріжжі, навряд чи відпустять під підписку про невиїзд.

Такий висновок можна зробити зі слів народного депутата від "Нашої України" Андрія Парубія.

Тому партія "Наша Україна" на цьому тижні ініціюватиме створення тимчасової слідчої комісії для вирішення ситуації навколо політв'язнів, яких утримують у запорізькому СІЗО.

Парубій повідомив, що все, що він із колегами-депутатами добився після зустрічі із омбудсменом Ніною Карпачовою минулої п'ятниці - це те, що незалежними лікарями було проведено широке медичне обстеження двох активістів "Тризубу" - Пилипа Тарана та Віталія Вишнюка.

"Але наголошую, це тільки зі слів Карпачової... Насправді, те, що відбулось у п'ятницю, було великим цинізмом. Була дана обіцянка, що у СІЗО відреагують на мій депутатський запит у п'ятницю до 11:00 щодо надання довідки про стан здоров'я тих хлопців. Був шанс, що слідчі на основі тієї довідки могли змінити затриманим запобіжний захід. Довідка була надана із значним запізненням і не визначала їхній стан здоров'я. Натомість вона просто констатувала, що було проведено медичне обстеження. Це не був той документ, який б міг стати підставою для зміни запобіжного заходу", - уточнив Парубій.

За його словами, до кінця сьогоднішнього дня затриманим буде пред'явлено обвинувачення, і з того моменту слідчий вже не може своїм рішенням змінювати міру запобіжного заходу, оскільки з того моменту таке рішення переходить у компетенцію суду.

"Міліція хоче чимшвидше скинути цю справу зі своїх плечей, щоб не нести відповідальність... Тобто ми бачимо яскравий приклад, коли державні інституції, розуміючи, що справа цілковито сфальсифікована, перекидають її одна на одну, аби не брати на себе відповідальність", - упевнений "нашоукраїнець".

На його думку, фактично зараз "тризубівцям" немає за що висовувати обвинувачення. За словами політика, звинувачення у підриві пам'ятника вже відпало, і його ніхто не висовує.

Крім того, коли висовували звинувачення щодо розбиття голови бюсту Сталіна, були проведені дії, які встановили, що цей пам'ятник не є навіть пам'ятником.

"Він ніде на зафіксований, ніде не зареєстрований. Тепер вони вигадують статтю, згідно якої хлопців мали б покарати за нанесення матеріальних збитків. Тобто всі причини, за якими їх заарештували, тепер нівельовані... Хлопці мали б бути давно на волі. Але оскільки йдеться про політичну сторону, де правосуддя має мінімальне значення, то, звичайно, чим закінчиться ця справа - передбачити складно. Я знаю одне: якщо цю справу лишити напризволяще, без суспільного розголосу, то може бути негативний результат", - пояснив Парубій, додавши, що на цьому тижні він та його однопартійці будуть звертатись до інших державних чиновників, аби змусити останніх безпосередньо втрутитись у ситуацію із затриманими націоналістами у Запоріжжі.

Зараз ви читаєте новину «Верховну Раду долучать до порятунку націоналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути