четвер, 24 лютого 2011 14:29

Парубій перевірить, чи катували у Запоріжжі "тризубівців"

Парубій перевірить, чи катували у Запоріжжі "тризубівців"

Заступник голови політради "Нашої України" Андрій Парубій перебуває в Запоріжжі, щоб перевірити умови утримання в СІЗО №10 дев'ятьох активістів ВО "Тризуб" та інших опозиційних організацій.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", Парубій зазначив, що мета його візиту – перевірити інформацію щодо застосування тортур до усіх заарештованих у справі пошкодження пам'ятника Сталіну в Запоріжжі.

Крім того, народний депутат повідомив, що за його інформацією двоє ув'язнених - Віталій Вишнюк та Пилип Таран - знаходяться у важкому стані. Зокрема, за даними Парубія, Вишнюк має прогресуючу стадію туберкульозу, а Таран потребує негайного хірургічного втручання після ускладнень, викликаних жорстоким побиттям.

Парламентарій також звернувся з проханням до слідчого дозволити зустрітися з затриманими, щоб від них самих почути про умови, в яких вони перебувають.

"Хлопці, які перебувають за гратами, хворі, а їхня вина ще не доведена. Я особисто передам керівнику СІЗО депутатське звернення, в якому вимагаю термінового надання медичної допомоги хворим ув'язненим", - сказав Парубій.

Він також повідомив, що вимагатиме змінити запобіжний захід ув'язненим Тарану та Вишнюку з арешту на підписку про невиїзд. З цього приводу він передасть депутатське звернення слідчому Головного слідчого управління МВС України.

Водночас представники партії сьогодні пікетують СІЗО №10, з вимогою звільнити одинадцятьох заарештованих громадських активістів, серед яких – члени ВО "Тризуб" та ВО "Свобода", затримані у справі пошкодження пам'ятника Сталіну. Члени партії, звичайні громадяни та представники інших громадсько-політичних організацій, які долучилися до акції, тримають банери з написом "Репресіям - ні" та скандують гасла "Патріотам – волю!", "НІ політичним переслідуванням!".

Зараз ви читаєте новину «Парубій перевірить, чи катували у Запоріжжі "тризубівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути