четвер, 09 серпня 2012 16:00

Гримчак розповів, як Кузьмін намагається втриматися на посаді

Гримчак розповів, як Кузьмін намагається втриматися на посаді
"Нунсівець" наголосив, що проблема України полягає у відсутності незалежного судочинства. Фото: tsn.ua

"Нунсівець" Юрій Гримчак припускає, що екс-прем'єра Юлію Тимошенко можуть звинуватити у вбивстві бізнесмена та політика Євгена Щербаня.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Не дивлячись на те, що там немає ніяких підстав. Як і по "газовій" справі чи по "швидких", хоча такі ж авто зараз закупив нинішній уряд і розповідає, як це класно. Чомусь про "кіотські гроші" не згадували, а потім раптом відкрили кримінальну справу. Сьогодні будь-яке дурнувате звинувачення може бути передано в суд. А там Кірєєв, Вовк, Царевич чи Медушевська буде приймати рішення. Бо в нас усі судді напряму залежать від влади через Вищу раду юстиції", - зауважив депутат.

За словами політика, в Україні існує "цікава практика", коли людина не тільки обіймає посаду заступника генерального прокурора, але і є членом Вищої ради юстиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко назвав маразмом порушення чергової справи проти Тимошенко

"Тобто наглядає, аби виносили правосудні рішення. Кузьмін може напряму впливати на суддівський корпус. І тут він виходить і робить заяву, що хтось, колись був причетний до якихось злочинів. Це можна розцінювати як прямий тиск на суд. А зараз складається враження, що як тільки з'являється загроза звільнення, Кузьмін відкриває справу проти Кучми, Тимошенко чи Луценка. Це такий запобіжний захід, аби втриматися на посаді", - зазначив Гримчак.

"Нунсівець" наголосив, що проблема України полягає у відсутності незалежного судочинства.

"Воно і раніше не відрізнялося неупередженістю. Але тоді залежало в більшій мірі від грошей, які туди заносили. Тепер провели судову реформу, пройшов час і всі зрозуміли: такі дії чинилися лише з однією метою – повністю поставити під залежність від Адміністрації президента судову гілку влади", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Гримчак розповів, як Кузьмін намагається втриматися на посаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути