четвер, 09 серпня 2012 09:35

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Проти Кучми можуть відкрити нову кримінальну справу - Кузьмін

Проти Кучми можуть відкрити нову кримінальну справу - Кузьмін
Ренат Кузьмін пророкує нову справу не лише Тимошенко, а й Кучмі. Фото: obozrevatel.com

Слідчий прокуратури може знову порушити кримінальну справу проти президента України (1994-2005) Леоніда Кучми, заявляє перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада нагадала Литвину про Гонгадзе - "бютівець"

"Суд встановив, що справа проти Кучми було порушено без достатніх підстав. Це означає, що у слідчого тепер є можливість доопрацювати матеріали і зібрати в цей раз достатньо підстав для порушення нової кримінальної справи проти Кучми", - зазначив він в інтерв'ю газеті "Сегодня" , опублікованому в четвер.

Відповідаючи на питання, чи буде ця справа зі старим або з іншим формулюванням, Кузьмін сказав: "Або з іншим, або з тим же. І продовжити розслідування, врахувавши помилки, на які вказав суд.

Крім того, він підкреслив, що робота з пошуку замовників і організаторів вбивства журналіста Георгія Гонгадзе триває.

Як повідомлялося, кримінальну справу стосовно Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачувався в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скасування справи Кучми вибухонебезпечне - експерт

13 грудня 2011 Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи стосовно Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Записи екс-співробітника управління Держохорони майора Миколи Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Гонгадзе.

Апеляційний суд Києва, а потім Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ визнали законним закриття кримінальної справи стосовно Кучми.

Зараз ви читаєте новину «Проти Кучми можуть відкрити нову кримінальну справу - Кузьмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути