Ексклюзиви
понеділок, 26 вересня 2011 13:46

Гриценко: Януковичу зберегти обличчя вже не вдасться

Гриценко: Януковичу зберегти обличчя вже не вдасться

Європа не заспокоїться, поки лідерів опозиційних сил не відпустять на свободу.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, повідомляє прес-служба політика.

Коментуючи міжнародний візит президента, Гриценко зазначив, що "Януковичу було неприємно вислуховувати від європейців та американців докори за те, що він робить в плані внутрішньої політики".

"27-го продовжиться суд над Тимошенко. Найрозумнішим рішенням для Януковича було б негайно випустити її з-під варти. Так само, як Луценка й Іващенка, які не можуть там перебувати за станом здоров'я", - вважає Гриценко.

Він підкреслив, що жоден з тих, хто зараз сидить за ґратами, не заслужив того.

"Мене не цікавить, яким шляхом Янукович вирішить це питання. Може зранку подзвонити Кірєєву – і відправити справу на дорозслідування, або взагалі закрити. Може дати команду Чечетову проголосувати за зміни до Кримінального кодексу. Але він мусить це зробити, в тому числі – дбаючи про себе і свою команду", - сказав лідер "Громадянської позиції".

В будь-якому разі президенту вже не вдасться "зберегти обличчя".

"Мабуть, люди навколо Януковича переконували, що це буде досить швидко. Пара тижнів у суді – і Тимошенко сяде. Міністерство закордонних справ запевняло, що Захід мовчатиме. Туди – уран, сюди – миротворців, там – зерно і все буде в порядку. Вони прорахувалися", - констатує Гриценко.

За його словами, зараз в команді Януковича шукають тих, хто втягнув президента в таку авантюру. Однак політик наголосив: "Сам президент того хотів. Внутрішнє відчуття помсти домінувало при ухваленні рішень".

Зараз ви читаєте новину «Гриценко: Януковичу зберегти обличчя вже не вдасться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути