пʼятниця, 16 вересня 2011 15:49

Янукович не хоче саджати за економічні злочини, та Тимошенко це не стосується

Янукович не хоче саджати за економічні злочини, та Тимошенко це не стосується

Президент Україна Віктор Янукович ініціює скасування тюремного ув'язнення для підприємців за економічні злочини.

Про це заявив радник президента України, керівник Головного управління з питань судоустрою адміністрації президента України Андрій Портнов.

"На наступному тижні планується внесення до Верховної Ради законопроектів про внесення змін до Кримінального кодексу, Кримінально-процесуального кодексу і Кодексу України про адміністративні правопорушень. За всіма економічними злочинами позбавлення волі буде неможливим. Усі покарання замінюються виключно на штрафні санкції", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

За словами Портнова, йдеться про злочини господарського характеру, вчинених підприємцями.

Відповідаючи на запитання, чи торкнуться такі нововведення тієї статті Кримінального кодексу, за якою судять екс-прем'єра Юлію Тимошенко, радник президента сказав: "Це злочини господарські, частина службових, ті, які пов'язані з підприємцями. Бо мета закону - пожвавлення інвестиційного клімату".

"Стаття 365 Кримінального кодексу - їх дві: 365 із позначкою "1". Та, яка із позначкою "1", стосується перевищення влади та службових повноважень підприємцем, особами приватного права. Вона передбачає позбавлення волі. Разом з тим, ми у своєму проекті закону передбачаємо замінити позбавлення волі на штраф", - сказав Портнов.

Він підкреслив, що законопроекти має бути прийнято в найкоротші строки і вступити в силу вони мають через місяць після їх підписання.

Портнов зазначив, що законопроекти передбачають повне скасування кримінальної відповідальності за контрабанду товарів - ця категорія переноситься до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не хоче саджати за економічні злочини, та Тимошенко це не стосується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути