Ексклюзиви
субота, 29 січня 2011 19:15

Гриценко вимагає показати вертоліт Януковича

Гриценко вимагає показати вертоліт Януковича

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко вважає, що якщо влада хоче довести, що справді борються з корупцією, а не з опозицією, наступного разу в ефірі повинні показати президентський вертоліт і макет Межигір'я. Про це він сказав в прямому ефірі "Шустер Live" увечері в п'ятницю, 28 січня.

"Сьогодні була унікальна ситуація, коли поряд зі студією з'явився автомобіль, - прокоментував Гриценко демонстрацію у "Шустер Live" "наочного доказу" по кримінальній справі щодо закупівлі медичних автівок урядом Тимошенко. – То нехай наступного разу тут з'явиться президентський вертоліт! Готовий допомогти, маю авіаційну освіту".

Гриценко звернув увагу на те, що Путін з Медведєвим користуються вертольотами МІ-8, яких у Януковича два. Але українському президентові цього замало, і новий вертоліт коштуватиме державі 17 млн доларів, пише сайт партії "Громадянська позиція".

Крім того, Гриценко запропонував Януковичу продемонструвати макет Межигір'я.

"Люди не вірять, що ця влада бореться з корупцією. Зробіть крок, щоб повірили. Боротьба з корупцією має починатися з Межигір'я", - заявив він. - Я за те, щоб чиновник відповідав тоді, коли вчинив злочин. А не тоді, коли перейшов в опозицію".

Гриценко зазначив, що Луценку інкримінують незаконне використання 200 тис. гривень, що завдало удару по бюджету. У той же час Янукович приймає рішення про проведення параду, попри кризу, що обійдеться державі мінімум у 70 млн гривень.

"Сидить за гратами Іващенко, шукають Данилишина, багатьох інших. У мене питання: а де Черновецький?", - спитав лідер партії "Громадянська позиція".

Гриценко нагадав, що тимчасова слідча комісія парламенту довела численні грубі порушення закону з боку Черновецького і його команди.

"А де Стельмах? Він рішенням Януковича введений до Національної економічної ради і буде нам розказувати, які перспективні модерні реформи проводити в Україні. А мав би ще у 2008, коли почали гратися з курсом долара, сісти за грати і піти під суд", - підкреслив він.

Гриценко поінформував, що саме фракція Партії Регіонів, за часів Януковича-кандидата у президенти, внесла проект постанови про притягнення Стельмаха до відповідальності. Але чомусь після обрання Янукович залишив Стельмаха не тільки на свободі, а навіть на посаді.

Лідер "Громадянської позиції" навів приклад ще одного корупціонера з команди Януковича – міністра палива і енергетики Бойка.

"Доведено, що він, будучи державним чиновником, першим заступником міністра та головою НАК "Нафтогаз України" увійшов у 2004 році до тієї компанії "Роги і копита" - "РосУкрЕнерго". І представляв там не інтереси держави України, а інтереси приватних власників", - сказав Гриценко.

Крім того, Бойко підписав з "РосУкрЕнерго" довгостроковий контракт, потім був довіреною особою Фірташа. Його дії мають явні ознаки корупції, впевнений Гриценко.

"І де та сильна влада? Чому колишній голова НАК Бойко залишається у кріслі міністра, а в.о. голова НАК Діденко сидить за гратами?", - питає Гриценко.

"Єжель має сидіти за те ж саме, за що сидить Іващенко зараз. Бо документально підтверджено, і матеріали є у прокуратурі, що він одноосібно, всупереч закону, віддав понад 10 га землі вартістю понад 10 млн доларів у Балаклаві", - підкреслив він.

Це, за словами Гриценка, не єдиний випадок порушення закону у військовому відомстві.

"Раніше судимий за розбій заступник Єжеля Черпіцький досі залишається на посаді, не маючи дозволу СБУ на допуск до роботи з державними таємницями. Янукович про це знає, особисто дав йому в руки матеріали від Комітету", - зазначив лідер партії "Громадянська позиція".

"На фоні цих фактів арешти членів попереднього уряду не схожі на боротьбу з корупцією. Це називається дуже просто: вибіркове застосування закону", - констатував Гриценко.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Гриценко вимагає показати вертоліт Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути