Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2019 10:33

Гриценко та його соратники працюють на майбутні парламентські вибори

Гриценко та його соратники працюють на майбутні парламентські вибори
Експерти вважають, що кандидат в президенти Анатолій Гриценко не збирається ставати президентом, його мета – парламент. Фото: Anna Marchenko

Анатолій Гриценко для успіху у президентських перегонах повинен переконати виборців, що він сам вірить у свою перемогу і має для неї сили. Але політику зручніше перебувати у другому політичному ешелоні - до гравця "першого плану" Гриценко рости, схоже, не збирається. Основним кандидатом в президенти від демократичних сил, які позиціонують себе відмінними від нинішньої влади, Гриценкові стати не вдалося. Соратники по демократичному табору просто використовують Гриценка, розраховуючи на рейтингах лідера "Громадянської позиції" потрапити до наступного складу Верховної Ради. Та й сам Гриценко більше працює на майбутні парламентські вибори, - про це пише журналіст "Радіо Свобода" Дмитро Баркар у статті "Експерти оцінили шанси Гриценка на президентських виборах".

Рейтинги лідера партії "Громадянська позиція" є доволі високими, але щоб насправді вийти з гри переможцем, йому слід замислитися над ефективністю своєї передвиборчої кампанії і нівелювати будь які можливі сумніви виборців у своїй спроможності бути лідером. Так експерти оцінюють роботу команди Анатолія Гриценка та його перспективи у прийдешніх президентських виборах.

"Гриценко лишається у перегонах "актором другого плану" - лише 2 відсотки опитаних респондентів вірять у його перемогу. Відтак, сьогоднішні симпатики зрештою можуть проголосувати за іншого кандидата, якого вважатимуть тим, хто має більше шансів виграти вибори…Перспективи об'єднання Гриценка та Садового теж доволі сумнівні, тому що у них різні бачення ситуації та власні амбіції. Вони не можуть між собою домовитися, тому цілком можливий програш кандидатів з цієї ніші…", - такі припущення у розмові з Радіо Свобода робить політтехнолог Олександр Муленко.

"Анатолій Гриценко має бажання стати центральною фігурою об'єднання "демократичної опозиції" але повного об'єднання в цьому політичному таборі вже не буде. Садовий зареєструвався як кандидат на президентських виборах…він бореться за власну політичну перспективу і за шанси своєї партії на парламентських виборах. А, Гриценку треба думати не тільки про об'єднання з потенційними союзниками - у нього великі проблеми з ефективністю виборчої кампанії", - вважає політолог Володимир Фесенко.

Про бажання Анатолія Гриценка здаватись основним кандидатом від демократичних сил говорить склад учасників та гостей з'їзду партії "Громадянська позиція". Серед гостей були народні депутати з міжфракційного об'єднання "Єврооптимісти", зокрема, Мустафа Найєм. На початку неофіційної виборчої кампанії були заяви про приєднання до команди Гриценка Віктора Чумака з рухом "Хвиля", Миколи Томенка з "Рідною країною", Миколи Катеринчука з "Європейською партією" та Миколи Фірсова з "Альтернативою".

Але соратники Анатолія Гриценка можуть його просто використовувати, припускає Олександр Муленко. І депутати "Єврооптимісти", і лідери невеликих партій, які заявляють про підтримку Гриценка, самі можуть не вірити в його перемогу на президентських виборах. Вони скоріше розраховують і працюють на те, щоб на рейтингах лідера "Громадянської позиції" потрапити до наступного складу Верховної Ради, вважає політтехнолог. Натомість на думку Володимира Фесенка, все простіше, мета самого Анатолія Гриценка співпадає з цілями соратників і вони разом працюють саме на парламентську перспективу.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко та його соратники працюють на майбутні парламентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути