вівторок, 20 листопада 2012 16:48

Графіті проти нового КПК незабаром з'являться в різних містах України - активіст

Графіті проти нового КПК незабаром з'являться в різних містах України - активіст
фото: Андрій Шматов

Графіті проти нового Кримінально-процесуального кодексу незабаром з'являться в різних містах України. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав активіст організації "Чорний комітет" Богдан Тицький.

"Автори графіті -активісти Чорного комітету. Це — колективна творчість. Ми самотужки придумали ідею, зробили трафарети та відтворили їх на стінах Києва. Сьогодні починає діяти новий КПК. Ми хотіли донести до громадян проблему цього документу. За його нормами відтепер міліція має право затримати будь-якого якого громадянина на 72 години в тому разі, якщо в нього не буде з собою паспорта. Відповідно ми хотіли якомога простіше донести це до українців. Спочатку вирішили зробити таку графіті-акцію у Києві. Графіті - максимально простий, максимально зрозумілий для кожного спосіб донесення інформації. Водночас він дуже економний. Якщо надрукувати 1000 чи кілька тисяч листівок, це буде дорого коштувати. По друге вони - недовготривалі. Їх легко зірвати, знищити. А от графіті тримаються довше і краще привертають увагу. Тим паче, якщо цікава картинка", - розповів Тицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій: Вважаю перемогою, що ми не дали "регіоналам" прийняти закон про мови у дитсадках

Він розповів, що це лише перша акція "Чорного комітету". " Ми плануємо подібні акції у багатьох містах України, зокрема на Сході та Півдні. КПК має цілий ряд суттєвих недоліків, які порушують права людини і по суті скасовують правову державу у нашій країні. Це лише перший етап, інформаційний. Хочемо, щоб люди дізналися про саму кампанію та про недоліки нового КПК. Протягом тижня влаштуємо схожі акції в інших міста, зокрема на Сході та Півдні України", - сказав він.

Тицький також повідомив, що "Чорний комітет" планує й вуличні акції різного формату. "Зараз працюємо над цим питаннями, шукаємо нестандартні методи, які були в доступними усім громадянам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністри пишуть заяви про перехід на роботу до Ради

В ніч на 20-те листопада активісти Чорного Комітету провели графіті-акцію в Києві. На своїх малюнках вони зображували людину за ґратами і напис "я ходив без паспорту".

Причиною акції стало те, що 20го листопада починає діяти новий Кримінально-процесуальний Кодекс. Відтепер, за його нормами, працівники МВС мають право затримати будь-якого якого громадянина на 72 години в тому разі, якщо в нього не буде з собою паспорта.

Зараз ви читаєте новину «Графіті проти нового КПК незабаром з'являться в різних містах України - активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути