понеділок, 23 лютого 2009 10:05

Грача вигнали з президії КПУ

Грача вигнали з президії КПУ

Депутат Верховної ради Автономної республіки Крим, голова контрольно-ревізійної комісії кримського рескому КПУ В"ячеслав Захаров назвав рішення про виведення Леоніда Грача з президії ЦК КПУ "помстою Грачу, який є активним противником союзу КПУ з кланами Тимошенко і Ющенка"

Більш того, Захаров закликав лідера КПУ Петра Симоненка "покаятися перед партією" і "написати заяву про відставку з поста першого секретаря".

Він також повідомив, що кримська республіканська організація КПУ залишає за собою право "зібрати конференцію і вирішити, що робити далі".

За інформацією видання, в найближчий день керівництво кримського рескому може ініціювати вихід кримського осередку зі складу партії.

В той же час, пише видання, в середовищі кримських комуністів є і противники Леоніда Грача.

"Рішення (про його виключення з президії) правильне, але трохи невчасне, тому що це треба було зробити значно раніше", - заявив секретар первинної партійної організації N11 Залізничного райкому Сімферополя Владимир Приходной, відзначивши, що Грач "цілеспрямовано веде партію до розколу".

Грач був виключений зі складу президії ЦК КПУ під час пленуму 21 лютого. Про це повідомило джерело в партії. За його словами, причина виключення Грача буде оприлюднена найближчим часом.

Нагадаємо, що раніше Грача називали одним з можливих наступників Петра Симоненка на посту першого секретаря ЦК КПУ.

Грач є одним з найбільш послідовних прихильників відродження союзу Росії, Білорусії і України, а також послідовним противником компромісів з правлячою коаліцією. Грач очолює республіканську організацію КПУ в Автономній республіці Крим.

За матеріалами: КоммерсантЪ-Україна, 5 канал.

Зараз ви читаєте новину «Грача вигнали з президії КПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути