середа, 31 березня 2010 11:50

Грач вимагає у Януковича призначити вибори кримського парламенту на травень

Грач вимагає у Януковича призначити вибори кримського парламенту на травень
Народний депутат України (фракція КПУ), голова громадської ради із захисту конституційних повноважень Криму Леонід Грач звернувся до президента України Віктора Януковича з вимогою призначити вибори у Верховну Раду автономії на 30 травня 2010 року.

Як говориться у заяві Грача, кримський парламент "грубо зневажає покладені на нього конституційні обов"язки в частині призначення конкретної дати проведення чергових виборів депутатів у Верховну Раду Автономної Республіки Крим на 30 травня 2010 року".

"Я звертаюся до президента України Януковичу з вимогою негайно виконати свої передвиборні обіцянки в частині дотримання конституційних повноважень автономії і забезпечити призначення терміну виборів кримського парламенту відповідно до чинного законодавства", - мовиться в заяві.

Грач звертає увагу, що термін повноважень кримських депутатів нинішнього скликання закінчується 12 травня поточного року, а, відповідно до чинного законодавства, ніякий інший орган після цього терміну не зможе ухвалити рішення про призначення дати чергових виборів у Верховну Раду автономії.

На думку народного депутата, "у відсутності легітимно-обраного парламенту автономії настає правовий колапс, в результаті якого в Криму буде реалізований режим прямого президентського правління, що фактично завершить ліквідацію самої Автономної Республіки Крим".

Грач відзначає, що рішенням Конституційного суду України (КСУ) від 17 грудня 2009 року законодавчо встановлено, що повноваження депутатів кримського парламенту п"ятого скликання, обраного в березні 2006 року, складають 4 року.

"Інших правових рішень про продовження терміну повноважень для вказаного виборного органу немає, більш того, рішення КСУ є остаточним і оскарженню не підлягає", - відзначає він.

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «Грач вимагає у Януковича призначити вибори кримського парламенту на травень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути