понеділок, 31 січня 2011 10:49

Грач пообіцяв забрати у Симоненка електорат

Грач пообіцяв забрати у Симоненка електорат

Колишній член КПУ, народний депутат Леонід Грач заявив, що має намір створити нову партію, аби перемогти верхівку Компартії на чолі з Петром Симоненком.

Про це він заявив газеті "Комерсант-Україна".

Зокрема, Грач відзначив, що не збирається відстоювати свою позицію й продовжувати боротися за збереження впливу в КПУ.

"У мене й до пленуму не було ілюзій про те, що керівництво партії одумається. Зараз таких ілюзій не залишилося й у моїх соратників", - пояснив він.

Водночас, екс-комуніст збирається продовжити політичну діяльність поза Компартією.

"У понеділок або у вівторок ми зберемося з товаришами й приймемо необхідні рішення, аж до створення нової політичної сили. Секретарі первинних парторганізацій Ялти вже порушили питання про те, що потрібно створювати нову партію, щоб перемогти верхівку КПУ на чолі з Симоненком", - заявив він.

Нардеп упевнений, що нова партія об'єднає комуністів, незадоволених нинішньою КПУ, не тільки в Криму, але й в інших регіонах.

Назва нової політичної сили ще не визначена. "В обов'язковому порядку у ній буде слово "комуністична", а що далі - поки не вирішено", - зазначив нардеп.

Він сказав, що його політична сила візьме активну участь у майбутніх виборах і спробує заволодіти електоратом КПУ.

"Ми будемо роз'ясняти людям, що ми справді боремося з опортунізмом Симоненка й інших представників партійної еліти, які продалися олігархам", - резюмував Грач.

Як відомо, у суботу, 29 січня, пленум ЦК Компартії розпустив "за антипартійну діяльність і порушення статуту партії" 14 районних і міських парторганізацій Криму, керівники яких підтримали Грача в його конфлікті з керівництвом КПУ.

Раніше сам Грач був виключений із партії "за систематичні порушення статуту КПУ", після чого партквитків були позбавлені 82 представника кримського партактиву, які виступили проти рішення ЦК.

Комерсант-Україна, Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Грач пообіцяв забрати у Симоненка електорат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути