понеділок, 31 січня 2011 15:07

Грач не зможе створити "клон" КПУ - експерт

Грач не зможе створити "клон" КПУ - експерт

Політолог Михайло Погребинський вважає, що Леоніду Грачу не вдасться створити партію, альтернативну Компартії.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Це важко робити людям з того покоління, до якого належить Грач. Переманити людей від Симоненка він не зможе. Для послідовної лівої партії є непогані електоральні шанси. Бо влада буде проводити реформи. Тут не буде вистачати захисту інтересів трудящих. Це могла б робити ліва партія. Жодної такої послідовної політичної сили немає. Комуністи, які є в союзі з капіталістичною партією, цього робити не можуть. Тому місце є. Створити нову партію могли б молоді люди без тягаря відповідальності за колишні помилки нинішньої Компартії. За Грачем він є", - зазначив експерт.

За словами Погребинського, всередині Компартії виникли непорозуміння через розкольну діяльність Грача і його спробу створити внутрішню опозицію.

"Судячи з історичного досвіду, існування на нашому просторі Компартії з самого початку було інфіковані проти будь-яких розколів. Ще з 20-х років відбувалася дуже жорстка боротьба з тими, хто відхиляється від генеральної лінії. Навіть достатньо впливовим фігурам важко створити всередині щось подібне фракції. В інших партіях це можливо. Але в КПУ подібне суперечить їх традиціям і генетичному коду. Цим користується Симоненко", - зауважив він.

Експерт також не вірить, що лідера КПУ Петра Симоненка можуть зняти з посади.

"У Компартії завжди був впливовий лідер. Він контролював ситуацію. Симоненко переміг Грача в Криму. Тому той став непотрібний", - резюмував політолог.

Раніше повідомлялося, що виключений з Компартії Леонід Грач заговорив про створення альтернативи КПУ.

Зараз ви читаєте новину «Грач не зможе створити "клон" КПУ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути