вівторок, 24 січня 2012 10:20

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

ГПУ зробить все, аби закордонні лікарі обстежили Тимошенко - Блажівський

ГПУ зробить все, аби закордонні лікарі обстежили Тимошенко - Блажівський

Генеральна прокуратура надасть всі умови, аби Юлію Тимошенко оглянули закордонні лікарі навіть за межами колонії і зі своїм обладнанням.

Про це в ефірі ICTV сказав заступник генерального прокурора Євген Блажівський.

Він підтвердив інформацію, що наразі близьке оточення Тимошенко шукає для неї лікарів поза межами країни.

"Хочу сказати, що це активно почало робитися після того, як генпрокурор України заявив, що він буде сприяти, щоб обвинувачену Тимошенко оглянули фахівці в галузі медицини з інших країн. І дійсно, якщо такі організації медичні, фахівці які мають досвід, звернуться до міністерства закордонних справ, воно узаконює ці документи, звертається до пенітенціарної системи і Генеральна прокуратура зробить все для того, щоб таке обстеження відбулося", - наголосив Блажівський.

Заступник генпрокурора наголосив, що якщо обстеження потрібно провести не в умовах пенітенціарної системи, то дозволять це зробити у будь-якому медичному закладі Харкова. Також додав, що якщо не вистачить того обладнання, яке є в нас і лікарі захочуть привести своє обладнання, то прокуратура це теж дозволить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол США в ОБСЄ просить пустити незалежних лікарів до Тимошенко

"Ми готові. Ми хочемо побачити. Якщо людина хвора – ми будемо лікувати. А якщо це метод уникнення від слідчих дій, то треба ставити крапку", - запевнив представник ГПУ.

У той же час, Блажівському неподобається, що іноді питанням стану здоровя маніпулюють, аби уникнути покарання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ готова дозволити незалежне обстеження Тимошенко

"Я понад 30 років працюю в правоохоронній системі і дуже часто такий засіб як хвороба використовується підсудними і звинуваченими. Одні дійсно хворі і потребують лікування, тому що потрапили в іншу ситуацію. СІЗО, місця позбавлення волі – це інші умови і дійсно загострюються хвороби. А є такі, які це зробили шляхом уникнення відповідальності, пом'якшення відповідальності. І таких фактів, на привеликий жаль, більше", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Результати останнього обстеження Тимошенко приховують - Власенко

Щодо Тимошенко то Блажівському не подобається, що екс-прем'єр вкотре відмовилася від медобстеження: "Якщо треба обстежитися – треба піти на обстеження. Пропонуються обстеження не в умовах пенітенціарної системи, а в лікувальних закладах. Але відмовляється. Сьогодні знову пішла відмова від медичного обстеження".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко довіряє українським лікарям, але чекає на канадських

"Серед тих людей, які йшли приймати участь в обстеженні – люди з відомими іменами, доктора наук, академіки. Ну немає в Україні інших. Забракло тих людей, запрошуємо з інших держав – нехай приїдуть і скажуть об'єктивний діагноз. Але не треба бігти наперед і кричати: "дайте нам такий висновок, який нам подобається". Нехай він буде об'єктивний", - підсумував заступник генпрокурора.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ зробить все, аби закордонні лікарі обстежили Тимошенко - Блажівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути