Ексклюзиви
понеділок, 02 березня 2015 16:17

ГПУ направила підозру в держзраді колишнім депутатам ВР Криму

ГПУ направила підозру в держзраді колишнім депутатам ВР Криму
Фото: ru.tsn.ua

Генеральна прокуратура підготувала повідомлення про підозру у державній зраді 76-ти колишнім депутатам Верховної Ради АР Крим.

Про це повідомляється у понеділок на сайті ГПУ у понеділок.

Зазначається, що слідчі підготували письмове повідомлення про підозру 76-м колишнім депутатам Верховної Ради Автономної Республіки Крим.

Екс-депутатів підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст.111 та ч. 3 ст. 110 КК України (вчинення державної зради, яке виразилося у наданні іноземній державі та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, а також публічні заклики до вчинення дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Враховуючи, що територія півострова Крим лишається окупованою Російською Федерацією, письмові повідомлення про підозру в установленому порядку передано до посольства цієї держави у місті Києві, а також направлено поштою до незаконно утвореного органу –"Державної Ради Республіки Крим", зазначає прес-служба.

Під час розслідування отримані беззаперечні докази того, що у березні 2014 року депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим Доніч, Іоффе, Цеков, Бахарєв, Лужецька та інші надали допомогу в окупації Криму.

Зокрема вони незаконно прийняли низку постанов, в результаті чого було створено нелегітимне державне утворення "Республіка Крим", яке незаконно оголосили таким, що увійшло до складу Російської Федерації. Таким чином, внаслідок цього частину території України було окуповано.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ направила підозру в держзраді колишнім депутатам ВР Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути