середа, 15 серпня 2012 00:12

Головною проблемою україно-російських відносин українці вважають енергетичну залежність

Головною проблемою україно-російських відносин українці вважають енергетичну залежність
Євген Копатько: 40% українців підтримують входження до Митного союзу. Фото: polittech.org

Створення Митного союзу 40% українців оцінюють позитивно.

Про це на прес-конференції в Києві сказав соціолог Євген Копатько.

Він зазначив, що суспільство робить свої висновки з тієї інформації, яку говорять економісти, фахівці, пишуть журналісти. Саме це впливає на їхню позицію щодо зовнішньополітичного вектора країни.

Так, наприклад, соціолог вважає важливим те, що Європа зараз перебуває у стані кризи."На жаль, зараз є дуже багато ризиків, які загрожують країнам Європи. В Іспанії та Греції безробіття становить більше 20% населення від загального числа, а від молоді, людей до 30 років, - це близько 50%. Ці ризики для країни важливі в нашому внутрішньому розумінні того, що відбувається, що ми отримаємо від того чи іншого підписаного важливого документа", - пояснив він.

Водночас, за словами Копатька, суспільству буде легше робити висновки щодо того, що для України краще - ЗВТ з країнами СНД, або аналогічна угодп з Євросоюзом, коли буде повна інформація про обидві угоди.

Експерт розповів, що зараз українці називають головною проблемою взаємин між Україною і Росією енергетичну залежність від РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вільна торгівля з СНД нічого не дасть економіці України - експерт

"Які проблеми існують, найбільш важливі і серйозні між Росією і Україною? Перше, це енергетична залежність від Росії - 54% респондентів. Економічна залежність від Росії - майже 30%. На третьому місці - недовіра політичних лідерів один до одного. А 15% наших громадян вважає, що заважають розвитку наших відносин торгові війни", - розповів соціолог.

Він додав: "Взявши тільки кілька цих аргументів, можна сказати, що якщо будуть подолані ось ці негативні моменти, то це поліпшить внутрішній стан в нашій країні, це поліпшить інформаційний клімат російсько-українських відносин".

Також Копатько зазначив, що ставлення до створення Митного союзу в українців досить позитивне: 40% громадян оцінюють створення цього союзу позитивно, а 20% - негативно.

Зараз ви читаєте новину «Головною проблемою україно-російських відносин українці вважають енергетичну залежність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути