вівторок, 14 серпня 2012 17:28

Українці останнім часом підтримують ЗВТ з країнами СНД, а не зближення з ЄС - експерт

Українці останнім часом підтримують ЗВТ з країнами СНД, а не зближення з ЄС - експерт
Євген Копатько розповів, що раніше прихильників ЄС було більше. Фото: uc.kr.ua

Останнім часом українці більше підтримують вступ України до Митного союзу і створення зони вільної торгівлі з країнами СНД.

Про це на прес-конференції в Києві сказав соціолог Євген Копатько.

Він зазначив, що ще зовсім недавно ситуація була іншою і українці більше преспективи для країни бачили в зоні вільної торгівлі з Європейським Союзом.

"Якщо в минулому році в листопаді трохи більша кількість громадян вважали, що більше все таки перспектив України з ЄС, а це було 38% проти 36% прихильників ЗВТ з країнами СНД, - то зараз 40% наших громадян вважають, що це саме вступ до Митного союзу. Відповідно, за створення ЗВТ з ЄС - 34% громадян", - розповів експерт.

Думки громадян, за словами Копатька, багато в чому залежать від тих аргументах, які представляють люди, які керують країною, і експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Скуповувати Україну — ось політика Росії" - економіст

"Зараз в громадській думці склалася ситуація: дещо більше людей, це не багато, але достатньо суттєва перевага, підтримує той тренд, який на слуху і обговорюється (східний вектор). Ця точка зору може зміцнитися в найближчі кілька місяців, коли ЗВТ з країнами СНД наповнитися деяким змістом, смислом, яке дасть можливість представити аргументу "за" і "проти". Тоді нам легше буде зважати наші ризики і можливості, пов'язані зі створенням зони вільної торгівлі з країнами СНД", - розповів експерт.

Нагадаємо, що 30 липня на позачерговій сесії Верховної Ради депутати ратифікували угоду про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з країнами СНД. За таке рішення проголосували 260 парламентаріїв.

Зараз ви читаєте новину «Українці останнім часом підтримують ЗВТ з країнами СНД, а не зближення з ЄС - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути