неділя, 30 грудня 2012 21:43

Головні події року у внутрішній політиці - "піррова перемога" ПР і прорив "Свободи"

Головні події року у внутрішній політиці - "піррова перемога" ПР і прорив "Свободи"
Володимир Фесенко. Фото: www.google.com.ua

"Піррова перемога" Партії реігоінв і прорив УДАРу та "Свободи" стали цікавими тенденціями внутрішньої політики року.

Про це на прес-конференції сказав політолог Володимир Фесенко.

Він підкреслив, що головною подією у внутрішній політиці за 2012 рік стали парламентські вибори.

"Головною тенденцією які визначили ці вибори, була, перш за все, "піррова перемога" Партії регіонів – формально вона  перемогли, але насправді вплив Партії регіонів на Верховну Раду суттєво зменшився, стабільної більшості не буде. Більш того, тут виник ще й психологічний момент – Партія регіонів не змогла продемонструвати, що вона контролює виборчий процес, зокрема ми це побачили по Києву", - наголосив Фесенко

Пролітолог додав: "Друга важлива тенденція – це перезавантаження "Батьківщини" через об'єднання з "Фронтом змін" та іншим опозиційними силами".

Також цікаві тенденції, за словами експерта, пов'язані з новими політичними силами, які вперше потрапили до Верховної Ради.

"Перш за все, це  успіх партії Кличка УДАР. До завершення парламентської кампанії ми спостерігали зростання її рейтингу. Наприкінці кампанії відбувся певний провал, але все таки рейтинг цієї партії за рік збільшився більше ніж удвічі і безумовно третє місце на виборах – це успіх партії. А сам Віталій Кличко протягом року став одним із потенційних претендентів на посаду президента України", - пояснив він.

Фесенко додав: "Прорив "Свободи" також є один із феноменів цього року. Також частково спостерігали електоральне відродження КПУ – вони вдвічі за відсотками збільшили свій результат".

Зараз ви читаєте новину «Головні події року у внутрішній політиці - "піррова перемога" ПР і прорив "Свободи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути