Ексклюзиви
четвер, 27 грудня 2012 22:16

Глава донецької опозиції залишив Україну через політичні переслідування

Глава донецької опозиції залишив Україну через політичні переслідування
Глава донецької Об'єднаної опозиції Олександр Ярошенко Фото: ht.org.ua

Глава донецької Об'єднаної опозиції Олександр Ярошенко виїхав за кордон у зв'язку з політичними переслідуваннями. Про це він заявив у коментарі "Новости Донбасса" по Skype.

"Вчора я перебував у Москві, сьогодні я перебуваю в Ростові. І на сьогодні те, що я був у Туреччині - це мої особисті проблеми... Я вільна людина і можу пересуватися там, де я захочу", - зазначив глава донецької ГО.

Ярошенко впевнений, що така увага до його особистості пов'язана з позиціями, які об'єднана опозиція займає в області. Він розповів, що у представників його політичної сили в Маріуполі починаються проблеми з правоохоронними органами.

/media/video/475150/1_475150.mp4

"Зрозумійте мене правильно - ми не скаржимося, ми в цьому цейтноті перебуваємо вже третій рік - починаючи від президентських і місцевих виборів. Ви знаєте мою історію - я за два роки рік перебував в Україні", - зазначив політик.

"Та ж ситуація відбувається сьогодні, з політичних моментів влада починає включати репресивний механізм, починають тиснути на людей, щоб вони не займалися політикою", - додав Ярошенко.

Глава донецької опозиції підкреслив, що його перебування за кордоном прямо пов'язане з його політичною активністю.

"Повірте мені - те, що я перебуваю не в Україні - у цьому є політичний підтекст, мотив. Але я в такому режимі вже три роки живу, для мене це не новина... Я готовий найближчим часом бути в Україні, як тільки я обговорю всі нюанси зі своїм керівництвом", - зазначив він.

"Не в моїх принципах десь ховатися, від когось тікати...", - заявив Ярошенко.

На питання про те, чи спричинить його повернення в Україну які-небудь проблеми для нього з боку влади, глава донецької опозиції також відповів ствердно.

"Ви знаєте, що на мене кримінальні справи були відкриті... Проблеми у мене можуть з'явитися, вони з'явились одразу після виборів... Ми пройшли місцеві вибори і два роки нас знищували, ми пройшли парламентські вибори - і нас знову починають знищувати", - уточнив політик.

"У них дуже мало часу, тому що через півтора року почнеться президентська кампанія. Щоб не було сильної опозиції в Донецькій області - сьогодні відбуваються ось ці дії з боку влади", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Глава донецької опозиції залишив Україну через політичні переслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути