Ексклюзиви
пʼятниця, 13 серпня 2010 18:47

Голові ВСУ вже подобається судова реформа Януковича

Голові ВСУ вже подобається судова реформа Януковича

Президент України Віктор Янукович провів зустріч із головою Верховного Суду України Василем Онопенком.

Її головною темою стало обговорення подальших кроків реалізації судової реформи в України та механізмів упровадження нещодавно прийнятого закону про судоустрій та статус суддів.

Під час зустрічі голова ВСУ наголосив на низці позитивних моментів нового закону про судоустрій.

Насамперед – врегулювання питань суддівського самоврядування, питання роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів за єдиними критеріями підбору кадрів і відповідальності суддів, спеціалізацію судів тощо

Він також зазначив, що підготовлені фахівцями ВСУ напрацювання вже певною мірою знайшли відображення у законі про судоустрій та статус суддів.

"Ті позитивні речі, які там є, знаходять підтримку суддівського корпусу, мою та моїх колег з Верховного Суду. Проблеми, що залишилися, виправлятимемо разом", – переконаний керівник ВСУ.

Він також зазначив, що "діалог, який постійно відбувається між головою ВСУ і Президентом, – це вже позитивний результат"

Глава держави відзначив, що ухвалення Верховною Радою закону про судоустрій і статус суддів – перший вагомий крок у реформуванні судової системи нашої держави, що потребує продовження.

"Судді вважають, що судову реформу треба продовжувати, що це тільки перший крок. У цілому треба проводити реформу всієї юстиції", - налогосив Віктор Янукович.

Окремо глава держави акцентував увагу на необхідності посилення боротьби з корупцією у судовій системі України.

"Щоб усі нові органи, згідно з судовою реформою, запрацювали на повну потужність. Щоб вони підняли рівень фаховості і рівень відповідальності судів і суддів. Щоб судова гілка влади була зразком у країні в цих напрямках", – наголосив Президент.

"Треба, щоб люди відчули, що судова система почала працювати набагато ефективніше і стала ближчою до них", – додав Віктор Янукович.

Глава держави також звернув увагу Василя Онопенка на питання порушення прав людей, які перебувають у тимчасових слідчих ізоляторах.

"Ми повинні за найкоротші терміни зробити все, щоб людина не знаходилася без рішення суду за ґратами тривалий час. Треба виправити випадки, коли людина утримується безпідставно, не дочекавшись ніяк рішення суду. Адже це порушення прав людини. Я вимагатиму наведення порядку у цих питаннях", – підкреслив президент.

Зі свого боку Онопенко подякував Президентові за його нещодавній лист до Голови Верховної Ради щодо необхідності якнайшвидшого обрання суддів на посади.

Глава ВСУ також висловив сподівання, що делегати з"їзду суддів України, який має відбутися восени, підтримають ініціативу Президента щодо реформування судової гілки влади.

Нагадаємо, що нещодавно Онопенко був категоричим противником судової реформи.

Зараз ви читаєте новину «Голові ВСУ вже подобається судова реформа Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути