четвер, 27 жовтня 2022 22:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Голова Пентагону сказав про стримання ескалації і попередив Росію

Голова Пентагону сказав про стримання ескалації і попередив Росію
Голова Пентагону Ллойд Остін сказав про "канали зв'язку" з Кремлем. Фото: Getty Images

Поки Сполучені Штати Америки мають відкриті канали зв'язку з Росією і залишається можливим обмін інформацією з ключових питань, зберігається і можливість впоратися з ескалацією війни в Україні.

Якщо Росія застосує ядерну зброю – це призведе до "дуже серйозної реакції міжнародної спільноти". Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, повідомили CNN.

"Доти, поки ми маємо відкриті канали зв'язку і можемо спілкуватися про те, що важливо для нас, я думаю, у нас залишається можливість впоратися з ескалацією", – заявив Остін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін придумав три причини агресії і знову згадав про ядерну зброю

"Будь-який вид застосування такої зброї або навіть розмови про використання подібної зброї небезпечні і безвідповідальні", – сказав очільник Пентагону.

Остін сказав, що "Росія невибірково застосувала тисячі наступальних ракет в Україні". Це може стати "звичайним явищем у конфліктах ХХІ століття", заявив.

4 жовтня президент США Джозеф Байден оголосив про новий пакет допомоги Україні. Допомога передбачає, зокрема, ракетні установки HIMARS.

Перед цим підписав закон, в якому йдеться про $12,4 млрд додаткової допомоги Україні. США передадуть системи протиповітряної оборони.

Зараз ви читаєте новину «Голова Пентагону сказав про стримання ескалації і попередив Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути