вівторок, 14 лютого 2023 23:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Голова Пентагону: Путін прорахувався на кожному кроці

Голова Пентагону: Путін прорахувався на кожному кроці
Країни-учасниці формату "Рамштайн" об'єднані у підтримці України, сказав міністр оборони США Ллойд Остін. Фото: Getty Images

Розрахунки президента Російської Федерації Володимира Путіна на кожному кроці масштабної агресії проти України були приречені на провал від самого початку.

Про це сказав міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін у вівторок у Брюсселі.

"Рік тому Путін вважав, що Україна стане легкою мішенню. Путін припустив, що Київ легко впаде, а світ стоятиме осторонь. Але Кремль помилявся щодо всіх пунктів", – сказав Остін.

Впродовж року українські воїни хоробро боролися за свою країну, народ України виявив мужність на тлі російської агресії. А країни доброї волі об'єдналися, щоби захистити світовий порядок, заявив голова Пентагону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Антикремлівська коаліція посилюється": Резніков підбив підсумки "Рамштайну-9"

"Разом ми прагнемо того, аби жити у світі, де суперечки врегульовуються мирним шляхом, де поважають суверенітет, шанують кордони і захищають цивільне населення. Такі цінності підтримує наша Контактна група", – сказав міністр оборони США.

Країни-учасниці формату "Рамштайн" об'єднані у підтримці України, заявив Остін.

Сьогодні у Брюсселі відбулася дев'ята зустріч у форматі "Рамштайн". У штаб-квартирі НАТО зібралися міністри оборони з понад 50 країн світу. На засідання прибув міністр оборони України Олексій Резніков.

Вісім країн передадуть Україні танки Leopard 2, повідомив голова Пентагону. Країни-партнери допоможуть Україні перейти в контрнаступ навесні, сказав Остін.

Зараз ви читаєте новину «Голова Пентагону: Путін прорахувався на кожному кроці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути