вівторок, 14 лютого 2023 12:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Міністр оборони США назвав країни, які передадуть танки ЗСУ

Міністр оборони США назвав країни, які передадуть танки ЗСУ
Очільник Пентагону назвав країни, які планують передати Україні танки Leopard 2. Фото: eastnews.ua

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін 14 лютого у Брюсселі перерахував країни, які вже почали підготовку до передачі Україні бойових танків Leopard 2.

Деякі з названих держав тільки дали відповідне зобов'язання, заявив він перед початком засідання Контактної групи з питань оборони України, передає "Європейська правда".

"Група країн, зокрема Німеччина, Польща, Канада, Португалія, Іспанія, Норвегія, Данія та Нідерланди, спільно працюють над переданням Україні бойових танків Leopard 2", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Москва готує нові атаки" ‒ у НАТО зробили термінову заяву про зброю для України

Остін також нагадав, що США, Чехія і Нідерланди спільно передають понад 90 танків Т-72 на додачу до рішення Польщі передати свої Т-72. Велика Британія передає роту головних бойових танків Challenger, а також спільно з кількома країнами шукає джерела для постачання Україні додаткових боєприпасів.

Раніше стало відомо, що чотири бойові танки Leopard 2A4, які Канада обіцяла передати Україні, вже перебувають у Польщі. Українські військовослужбовці вже навчаються на них.

Leopard 2 – бойовий танк, створений у Німеччині. Має 120-міліметрову гладкоствольну гармату.

Міністр оборони України Олексій Резніков 14 лютого прибув до штаб-квартири НАТО в Брюсселі на зустріч у форматі "Рамштайн". Там український міністр уже зустрівся з главою Пентагону Ллойдом Остіном. На зустрічі будуть активно обговорювати винищувачі для України. США налаштовані вже більш оптимістично щодо цього.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони США назвав країни, які передадуть танки ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути