вівторок, 14 лютого 2023 10:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков прибув на "Рамштайн": говоритимуть про винищувачі для України

Резніков прибув на "Рамштайн": говоритимуть про винищувачі для України
Міністр оборони України Олексій Резніков прибув на зустріч у форматі "Рамштайн". Фото: скріншот

Міністр оборони України Олексій Резніков 14 лютого прибув до штаб-квартири НАТО в Брюсселі на зустріч у форматі "Рамштайн".

Там український міністр уже зустрівся з главою Пентагону Ллойдом Остіном. Відео зустрічі міністр оборони США опублікував у Twitter.

"Завжди приємно зустрітися з моїм хорошим другом і українським колегою Олексієм Резніковим. Понад 50 країн-учасниць контактної групи з оборони України об'єдналися з вами в цій боротьбі за суверенітет та самооборону України", – наголосив Остін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винищувачі для України: в Німеччині зробили заяву

Планується, що на зустрічі будуть активно обговорювати винищувачі для України. США налаштовані вже більш оптимістично щодо цього.

Зустріч 14 лютого буде вже дев'ятою у форматі "Рамштайн". Це – засідання контактної групи з питань оборони України, куди входять представники оборонних відомств кількох десятків країн світу.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний напередодні засідання контактної групи з питань оборони у форматі "Рамштайн" провів телефонну розмову з верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі та командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі.

Говорили про постачання міжнародної військової допомоги Україні та підготовки наших підрозділів на території країн-партнерів.

Зараз ви читаєте новину «Резніков прибув на "Рамштайн": говоритимуть про винищувачі для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути