Ексклюзиви
вівторок, 07 травня 2019 16:28

Голова Антикорсуду не змогла пояснити походження 20 земельних ділянок

Голова Антикорсуду не змогла пояснити походження 20 земельних ділянок
Танасенко з чоловіком задекларували 26 земельних ділянок. Фото: УНІАН

Голова Вищого антикорупційного суду України Олена Танасевич ухилилася від відповіді на питання щодо зарплати та походження майна.

Після засідання ВАС, де Танасевич обрали головою суду, журналісти запитали її про зарплату.

"Зарплата передбачена законом України "Про судоустрій і статус суддів". Вона рівна з винагородою суддів апеляційної інстанції. Ви маєте змогу відкрити закон або наприкінці року подивитися електронну декларацію - вони є у вільному доступі. Я ще не підраховувала свою заробітну плату", - сказала Танасевич.

На закид журналістів, що на брифінгу потрібно відповідати на питання, сказала: "Я відповіла так, як вважала за необхідне".

Також представники ЗМІ поцікавилися походженням 20 земельних ділянок, які новопризначена голова ВАС вказала у декларації.

"Землю вказано в декларації. Вона пройшла повну перевірку Національним агентством із питань запобігання корупції. Перш ніж ставити запитання, можна ознайомитися з декларацією. Там зазначено підставу набуття права власності", - сказала Танасевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антикорупційний суд запустили

Сьогодні Вищий антикорупційний суд обрав Олену Танасевич головою. Зарплатня судді 2017-го становив 220 тис., її чоловіка - понад 1 млн грн. Сукупно сім'я задекларувала 26 земельних ділянок.

Зараз ви читаєте новину «Голова Антикорсуду не змогла пояснити походження 20 земельних ділянок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути