середа, 07 листопада 2012 16:53

Голова 197 окружкому заявляє про тиск зі сторони Парубія і Шевченка

Голова 197 окружкому заявляє про тиск зі сторони Парубія і Шевченка
Фото: vgolos.com.ua

Голова окружної виборчої комісії №197 спростовує силове захоплення працівниками "Беркуту" протоколів і печатки з ОВК, про яке повідомлялося раніше.

Про це йдеться в заяві голови ОВК Максима Онищенка, пише Українська правда.

"Ввечері 6 листопада ОВК закінчила уточнення і підрахунок голосів по багатомандатному та одномандатному виборчому округу №197. Уточнені дані були передані до електронної системи ЦВК "Вибори", - йдеться в заяві.

За його словами, після того, як вся виборча документація була підготовлена згідно виборчого законодавства для транспортування до ЦВК, він був оточений та заблокований народними депутатами Андрієм Парубієм, Андрієм Шевченком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова скандальної 223 ОВК приїздила до Центрвиборчкому і постояла серед мітингуючих

Крім того, Онищенко каже, що його оточили також більше ніж десятком спостерігачів від кандидата в народні депутати Леоніда Даценка.

"Вищеназвані народні депутати напряму попередили голову ОВК, що не дозволять доступ до виборчих документів і їх перевезення до ЦВК, що унеможливило виконання головою ОВК своїх службових обов'язків", - йдеться в заяві.

Онищенко заявив, що крім того, до великого здивування всіх присутніх на засіданні, в той же час приміщення ОВК було оточено людьми в спортивних костюмах та оснащених раціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колонія стояла на вухах, коли побачила в якому стані перебуває Луценко — дружина

"Не маючи можливості доступу до виборчої документації, голова окружкому був змушений звернутися до правоохоронців", - розповідає в заяві Онищенко.

За його словами "після прибуття міліції члени комісії отримали доступ до документації, після чого заступник голови і два члени ОВК самостійно, без будь-якого супроводу перевезли документи до ЦВК".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК рекомендує Раді провести позачергове засідання, щоб призначити день перевиборів

"Ні в самому приміщені ОВК, ні за його межами з боку міліції до присутніх не було застосовано фізичної сили", - вважає Онищенко.

Як відомо, у середу вранці нардеп Шевченко заявив про силове захоплення "Беркутом" протоколів і печатку 197 ОВК.

Зараз ви читаєте новину «Голова 197 окружкому заявляє про тиск зі сторони Парубія і Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути