вівторок, 23 квітня 2013 01:10

Голосування за відставку Азарова - політична, економічно недоцільна дія – політолог

Голосування за відставку Азарова - політична, економічно недоцільна дія – політолог
На думку політолога, рейтинг Азарова нині далеко не найгірший, порівняно з його попередниками. Фото: azarov.ua

Парламентське голосування за недовіру уряду Миколи Азарова було більш політичною дією, ніж тією, що включала в себе економічну або яку-небудь іншу доцільність.

Так вважає директор групи компаній Research & Branding Group Євген Копатько, про що він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Провал голосування за відставку уряду Азарова був очікуваним, – каже експерт. – Опозиції не вистачило доволі великої кількості голосів, враховуючи те, що голосували ще й комуністи. Це говорить про те, що у більшості, даруйте за тавтологію, є стійка більшість, хоч вона може нести і ситуативний характер. Натомість опозиції сьогодні не вистачає людського ресурсу, тієї кількості голосів, яка б дозволила їм ухвалювати необхідні закони".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорновіл: Складно зрозуміти " того телячого попереднього захвату" лідерів опозиції щодо відставки Азарова

На думку Копатька, рейтинг Азарова нині далеко не найгірший, порівняно з його попередниками.

"Щодо відставки уряду Азарова, то це, насамперед, була політична дія, ніж та, що включала в себе економічну або яку-небудь іншу доцільність. Микола Янович є тим прем'єром, який найбільше перебуває на своїй посаді. І при всіх критичних моментах, якщо порівняти з рейтингами інших прем'єрів, у нього не найгірший показник, принаймні в оціночних характеристиках. Звичайно, що його не можна назвати блискучим. У нас взагалі провладні політики не можуть похвалитися високими рейтингами", – підкреслив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко вчить "азірівку", Королевська посміхається Арбузову: як Рада провалила відставку уряду

За його словами, влада прийме консолідоване рішення у питанні, коли змінюватиметься уряд, як відбуватиметься ротація тощо.

"І якщо є якісь рухи, протиріччя у середині влади, то принаймні це не виривається у конфлікти. Як, наприклад, було протистояння між Тимошенко і Ющенком. Такого тут немає. А те, що там якісь рухи, протиріччя, боротьба, то, звісно, є. Але це – не предмет суспільного обговорення, а скоріше якісь здогадки або речі зі сфери конспірології", – наголосив Копатько.

Зараз ви читаєте новину «Голосування за відставку Азарова - політична, економічно недоцільна дія – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути