Ексклюзиви
понеділок, 10 грудня 2012 11:29

Голосування за Азарова покаже, чи є у ВР лояльна до Януковича більшість - політолог

Голосування за Азарова покаже, чи є у ВР лояльна до Януковича більшість - політолог
Костянтин Бондаренко. Фото: ukpolitics.ru

Голосування за Миколу Азарова як прем'єра стане перевіркою на те, чи є у новому парламенті більшітсь, чи ні.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Костянтин Бондаренко, коментуючи висунення президентом Віктором Януковичем на посаду прем'єр-міністра Миколи Азарова. Він переконаний, що новий уряд не сильно відрізнятиметься від попереднього, заміняться лише декілька міністрів.

"Уряд дуже сильно не зміниться, за винятком кільком міністрів, які перейдуть на роботу до Верховної Ради. Більшість залишиться на своїх місцях. Янукович, висуваючи Азарова вирішив з одного боку продемонструвати, що коней на переправі не міняють перед важкою зимою, а зима буде дійсно важкою в економічному плані. Необхідно, щоби уряд, який працював раніше, довів до логічного завершення те, що він почав. Щось ламати, ставити когось іншого — це не доцільно", - підкреслив експерт.

Бондаренко також наголосив, що голосування за Азарова стане перевіркою на те, чи є все ж у новому парламенті стала більшість, чи ні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров: уряд здатний зберегти стабільність валютної системи без зовнішньої допомоги

"Для Януковича висунення Азарова буде таким от пробним каменем — чи є у парламенті та більшість, яка б могла забезпечити інтереси самого Януковича, чи ні. Якщо парламент дасть згоду на призначення Азарова, то, відповідно, Янукович побачить, що насправді в парламенті є сформована більшість і працездатна, і лояльна до самого президента. Тому це голосування дуже важливе в якості перевірки", - підкреслив політолог.

Водночас, відповідаючи на уточнювальне запитання, чи зможуть таки зібрати голоси на підтримку Азарова, експерт підкреслив: "Є ще два дні. Іноді ми бачили, як один день чи одна ніч ламали не одну схему. Так що , побачимо, чи буде необхідна кількість голосів, чи ні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович вніс кандидатуру Азарова на посаду прем'єр-міністра

Він також наголосив, що політика Азарова у новому уряді може змінитися з огляду на різні обставини.

"Ми бачили одного Азарова у 2010 році, іншого — у 2011, ще іншого бачимо зараз. Скажімо у 2010 він говорив про Митний союз, а зараз вже не говорить, у 2011 говорив про реформи, зараз він про це мовчить. Водночас, якраз прем'єр-міністр - це та посадова особа, яка найбільше змінюється у будь-якій країні світу в залежності від обставин", - наголосив Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Голосування за Азарова покаже, чи є у ВР лояльна до Януковича більшість - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути