неділя, 21 жовтня 2012 02:58

Глава донецької опозиції розповів, чому "Батьківщина" достроково поступилася трьома округами "регіоналам"

Глава донецької опозиції розповів, чому "Батьківщина" достроково поступилася трьома округами "регіоналам"
Юрій Ноєвий та Олександр Ярошенко. Фото: Тетяна Заровна.

Лідер "Батьківщини" в Донецькій області вважає, що зі зняттям з передвиборної гонки трьох опозиційних кандидатів розклад сил в регіоні не змінився, але прийняте рішення позитивно вплине на результат вцілому.

Спочатку було заявлено про зняття 4 кандидатів на користь "УДАРУ", але в підсумку на Донеччині були зняті з реєстрації троє мажоритарників. Ними виявилися далеко не найслабші опозиційні фігури Донецької області.

Володимир Березін в окрузі 49 фактично був принесений в жертву кандидату від влади Денису Омеляновичу. Анатолій Зінченко зійшов з дистанції в окрузі № 50, де був головним конкурентом Леоніда Байсарова від ПР. В окрузі № 54 знятий з виборів "Батьківщиною" Павло Котов, який складав конкуренцію "регіоналу" Владиславу Лук'янову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знятий з виборів кандидат по округу 49: "Яценюк приніс мене у жертву регіональному свинству"

- У всеукраїнському масштабі приймалося це рішення. Заради того, щоб більше опозиційних кандидатів потрапили в парламент, щоб захистити в Києві та Київській області більш рейтингових кандидатів. Зрозумійте - або у нас, у Опозиції, проходить до парламенту мажоритарників 60-70 осіб, або у нас проходять 50. Імовірність попадання в парламент людини з Києва набагато вища, ніж кандидата з Донецької області, тому прийняли таке рішення. Воно було політичним, - так Олександр Ярошенко прокоментував звинувачення на свою адресу з боку кандидата від Об'єднаної опозиції Володимира Березіна, який вважає, що він був знятий з виборів виключно заради перемоги "регіонала" Дениса Омеляновича.

На яких підставах припав вибір саме на Котова, Зінченко і Березіна? Олександр Ярошенко прокоментував зняття цих людей так:

- Київ приймав рішення заради перемоги команди. З нами радилися, але не ми вирішували це питання.

У той же час лідер донецької опозиції зазначив, що в окрузі Березина кульгала системна робота. На його думку, цьому кандидату не вистачало команди, яка змогла б захистити результат виборів в комісіях.

На запитання чи вірить Ярошенко в перемогу на цих трьох округах кандидатів від "УДАРУ", він відповів однозначним "ні". На питання як поступити в день виборів виборцям знятого опозиціонера Володимира Березіна та інших колишніх кандидатів, Ярошенко порадив не голосувати за "ударовців":

- Нехай порвуть бюлетені, - сказав лідер місцевої Об'єднаної опозиції.

На прес-конференцію були запрошені також представники "УДАРУ", заради яких, як говорить офіційна позиція, були зняті з виборів кандидати від "Батьківщини", однак з невідомих причин вони проігнорували захід.

Зараз ви читаєте новину «Глава донецької опозиції розповів, чому "Батьківщина" достроково поступилася трьома округами "регіоналам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути