субота, 16 січня 2021 10:53

Глава Антикорупційного суду відхрестилася від спілкування з Вовком і Тупицьким на вечірці в Ківалова

Глава Антикорупційного суду відхрестилася від спілкування з Вовком і Тупицьким на вечірці в Ківалова
Олена Танасевич выдхрестилася выд спылкування з Вовком. Фото: Юридическая практика

Голова Вищого антикорупційного суду Олена Танасевич сказала, що на вечірці 23 грудня, де були також підозрюваний глава Окружного адмінсуду Павло Вовк та голова Конституційного суду України Олександр Тупицький, не спілкувалася з ними.

"Особистого спілкування мого з тими особами, яких ви зазначили, під час цього заходу не було. Більше того, цього спілкування ніколи не було, я особисто не знайома і особисто не спілкуюся", - відповіла у коментарі Transparency International Ukraine.Чиновниця допустила, що така зустріч може бути.

"Головне – не виходити за межі, головне – зберегти свою неупередженість, незалежність і об'єктивність, щоб у майбутньому мати можливість здійснювати правосуддя. Цих вимог мною дотримано".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Антикорупційного суду хлине понад 3 тис. справ

Розповіла, що 23 грудня близько 18 години відвідала Київський інститут інтелектуальної власності та права НУ "Одеська юридична академія", щоб обговорити з керівництвом серію онлайн-лекцій для студентів. Керівник навчального закладу поінформував її, що наразі в цьому ж приміщенні відбувається захід, де є її колеги з професійної юридичної спільноти. Там побачила кілька знайомих облич, привіталася, поспілкувалася на людські теми, після чого сказала, що має їхати. Погодилася ще сказати вітальне слово. Усього на заході пробула пів години.

За інформацією "Слідства.Інфо", Танасевич 23 грудня приїжджала до Київського інституту інтелектуальної власності на передноворічну вечірку, організовану колишнім депутатом-"регіоналом" Сергієм Ківаловим. Глава ВАКС була в одній компанії з підозрюваним главою Окружного адмінсуду Павлом Вовком, справу якого розглядає Антикорупційний суд. На святкуванні також був голова Конституційного суду України Олександр Тупицький. На цю ж вечірку завітали детективи Національного антикорупційного бюро. Спробували вручити Вовку повістку на судове засідання. Суддя терміново покинув будівлю. Сергій Ківалов був головою Центральної виборчої комісії тоді, коли 2004-го Верховний суд задовільнив скаргу штабу Віктора Ющенка і визнав незаконною постанову ЦВК про оголошення президентом Віктора Януковича. Також Ківалов 2012 року був співавтором скандального Закону "Про засади державної мовної політики", що дозволяв проголошувати регіональні мови.

Суддя Вищого антикорупційного суду Андрій Біцюк відмовився подовжувати розслідування справи, у якій фігурує Павло Вовк.

У вересні НАБУ опублікувало записи розмов Вовка. "Надо захватить власть в этой ВРП", - йдеться у розмовах.

Зараз ви читаєте новину «Глава Антикорупційного суду відхрестилася від спілкування з Вовком і Тупицьким на вечірці в Ківалова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути