Ексклюзиви
понеділок, 31 травня 2010 15:28

Герман і журналіст поскандалили в прямому ефірі

Герман і журналіст поскандалили в прямому ефірі
Журналіста газети "Сегодня" Олександра Чаленка виключили з пулу (групи журналістів, які супроводжують у поїздках Президента).

Заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман заявила, що держава не може оплачувати поїздки журналісту, який пише про те, якої довжини у неї спідниця. Главред "Сегодня" звинуватив Герман у брехні.

Як повідомив сам Чаленко в ефірі телеканалу Інтер, інцидент стався під час першої поїздки Януковича до Москви, після чого його виключили з президентського пулу.

Журналіст стверджує, що його виключення з пулу ініціювала Герман.

"З'їздив до Москви, поставив питання, яке не сподобалося Ганні Герман. Це я поставив питання Віктору Януковичу, чи може він дати слово, що до 9 травня буде скасовано укази про присвоєння Бандері та Шухевичу звання героя України. Після цього я вже нікуди не їздив", - сказав Чаленко.

Присутня в студії Інтера Ганна Герман виклала причини виключення журналіста.

"Коли я прочитала в газеті "Сегодня "звіт про поїздку Президента до Москви (це був перший візит Президента дуже важливий, де було укладено дуже багато важливих для країни угод), з усього цього я прочитала, що найбільше уваги було приділено, якої довжини у мене була спідниця. Я подумала, що брати журналіста в пул - це дуже дорого для держави. Це літак, це всі інші витрати. Якщо ми беремо журналіста, щоб він писав, якої довжини у мене спідниця, якого кольору пальто, - для держави це, мабуть, занадто дорого", - сказала Герман.

У свою чергу, Чаленко вважає, що причиною його виключення з пулу стало питання, поставлене ним Президенту, щодо можливості скасування указів про присвоєння звань героя України лідеру ОУН Степану Бандері і головнокомандуючому УПА Роману Шухевичу. "Ти обманюєш", - сказав Чаленко Герман.

"Ти мені в літаку сказала, ще до публікації,"Чаленко з нами у відрядження не поїде". Тому те, що ти сказала, - неправда", - звернувся журналіст до заступника глави АП.

"Тобі не сподобалося моє питання про бандерівців. Я знаю, що ти дружиш з Юрієм Шухевичем. Чому ти перебуваєш в Партії регіонів, в якій більшість не люблять бандерівців? Не важко тобі вже 7 років перебувати в бандерівському підпіллі?", - заявив Чаленко.

"Віктор Янукович - Президент всієї України, в тому числі і тієї частини, яка думає інакше, ніж ти. Я вважаю, що ця частина України також має право, щоб хтось у цій владі репрезентував її інтереси", - відповіла Герман.

У свою чергу головний редактор "Сегодня" Ігор Гужва у своєму блозі на сайті газети звинуватив Герман у брехні.

"Як головний редактор газети "Сегодня" хотів би внести ясність. Ганна Герман бреше. Кожен охочий в архіві газети Сегодня на нашому сайті може прочитати той самий репортаж з Москви. Ось цілком та сама газетна шпальта: http://archive.segodnya.ua/. Там немає жодного слова ні про Герман, ні про її спідницю", - зазначив Гужва. П

ри цьому він пояснив, що видання дійсно писало про спідницю Ганни Герман, однак, за його словами, це було через місяць після візиту Януковича до Москви в репортажі про Великдень.

"У Лаврі Герман з'явилася у вельми характерному вбранні, на що звернули увагу парафіяни. Ми ж цю увагу прихожан і відобразили в статті", - заявив Гужва, вказавши на матеріал від 6 квітня під назвою Янукович прийшов до Лаври зі Снігуронькою, а Ющенко службу слухав сидячи.

"Пані Герман. Недобре так брехати у прямому ефірі на очах у всієї країни", - підсумував главред "Сегодня".

За матеріалами: Сегодня, Подробности
Зараз ви читаєте новину «Герман і журналіст поскандалили в прямому ефірі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути