Ексклюзиви
субота, 22 вересня 2012 12:59

Герега стверджує, що на неї хотіла напасти з ножем дівчина-"свободівка"

Напередодні, 21 вересня, близько шостої години вечора була здійснена спроба нападу на заступника міського голови - секретаря Київради Галину Герегу.

Про це РБК-Україна повідомила сама Герега.

Автор: Фото: PHL
  Секретар Київради, в.о. Київського міського голови і кандидат у народні депутати Галина Герега
Секретар Київради, в.о. Київського міського голови і кандидат у народні депутати Галина Герега

21 вересня вона приїхала до школи №39, щоб на запрошення керівництва закладу взяти участь у загальношкільних батьківських зборах та привітати батьків учня, який потрапив до списку 100 найкращих школярів міста.

"Після закінчення батьківських зборів, я направлялась до машини. Раптом я побачила, як до мене біжить дівчина. Вона викрикувала якісь образи. У цей час на майданчику перед школою були діти та батьки. Дехто з них спробував її зупинити, на що вона почала дуже агресивно реагувати, розмахувати руками, прориватись до мене. З цього я зрозуміла, що дівчина має недобрі наміри, і разом зі своїми помічниками якнайшвидше поїхала. У той же час мої помічники повідомили у райвідділ міліції про цей інцидент", - розповіла Герега.

"Як мені стало потім відомо, дівчину затримали, в неї виявили ніж, та посвідчення журналіста від "Свободи". Це вже не перший раз, коли представники партії "Свобода" чинять тиск на мене і моїх помічників. Неодноразово вони приїжджали на мої зустрічі з виборцями, намагаючись чинити провокаційні дії. Я чесно веду свою виборчу кампанію. Я неодноразово закликала свого опонента по округу, який представляє ВО "Свобода", підписати угоду про чесні вибори і вести їх в цивілізованому руслі, але, на жаль, я не знайшла порозуміння, мабуть в нього інші методи ведення виборчої кампанії", - заявила секретар Київради.

Однак на поштову адресу Gazeta.ua прийшов лист від члена ВО "Свобода", громадського активіста і журналіста Євгена Карася, у якому стверджується, що дівчина, яку звати Онисія Гарай, лише намагалася задати питання Герезі. За його словами, журналістів партійної газети ВО "Свобода" запросили самі батьки. Поки він чекав надворі, на журналістку і оператора нібито напала охорона Гереги у школі і намагалась видалити відеозапис.

Автор: Фото надав Євген Карась
  Журналістка партійної газети ВО "Свобода" і "нападниця" Онисія Гарай
Журналістка партійної газети ВО "Свобода" і "нападниця" Онисія Гарай

"Один кремезний 40-річний чоловік запевняв міліцію, що молода дівчина намагалася його зарізати і пограбувати. Інший охоронець дуже знітився появи відеокамери і запевнив, що просто тут гуляє. І швидко утік", - сказав Карась.

За словами активіста, школа №39 на Лісовому масиві була буквально очеплена кількома десятками кремезних чоловіків.

"Мабуть так дбали про безпеку пані кандидата від незручних запитань. Настільки передбали, що ще й викликали "Беркут", - додав він.

На відео видно, як дівчина намагалася запитати у Гереги щось про агітацію, але її схопили і не підпускали до неї.


Нагадаємо, Галина Герега балотується на 215 окрузі (Київ), як самовисуванець. Від "Свободи" на цьому окрузі балотується Андрій Іллєнко.

Зараз ви читаєте новину «Герега стверджує, що на неї хотіла напасти з ножем дівчина-"свободівка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

144

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути