пʼятниця, 11 жовтня 2013 13:44

Герега призначила засідання Київради: опозиція вже вирішує, як пробивати "Беркут"

Герега призначила засідання Київради: опозиція вже вирішує, як пробивати "Беркут"
Арсеній Яценюк під Київрадою 2 жовтня. Фото: gazeta.ua

Секретар Київради Галина Герега призначила на 23 жовтня пленарне засідання ХІІ сесії VI скликання. Згідно з розпорядженням пленарне засідання призначене на 10 годину ранку в залі засідань Київради.

Опозиційні партії вчергове збираються перешкодити проведенню незаконної сесії.

Про це Gazeta.ua заявила лідер фракції "Батьківщина" в Київраді Тетяна Меліхова.

"Опозиція буде збиратися напередодні, щоб вирішувати, як цього разу боротися з незаконною владою, яка не хоче призначати вибори й забарикадувалась "Беркутом". Провладні фракції намагаються проводити сесійні засідання без повноважень, які мають делегувати їм кияни", - сказала Меліхова.

Депутат "охрестила" наступну сесію "черговим земельним дерибаном". Такі висновки вона зробила після вчорашнього засідання земельної комісії.

"Завдяки посвідченню депутата ми можемо брати всі документи і слідкувати за тим, що роблять провладні депутати. Відстежуємо всі наміри влади. Окрім поточного порядку денного комісії роздали такий самий за розмірами порядок денний додаткових питань. Ці земельні питання були подані без демонстрації на екрані. Тобто депутати зовсім не мають змогу подивитися і проаналізувати проект рішення, тому не знають за що голосують", - наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко найсильніше не хоче виборів мера Києва - експерт

Серед списку додаткових питань, Меліхова виокремила передачу в оренду приватній фірмі 2 га земельної ділянки для будівництва бази відпочинку на Столичному шоссе. А також передачу в оренду на 49 років 1 га землі для будівництва торгово-офісного центру на вулиці Васильківській невідомій фірмі "Спортбіглект".

"Це цинічна підготовка до пленарного засідання. Те, що порядок денний завалюють земельними питання свідчить тільки про те, що там вирішуватимуть тільки свої питання", - сказала вона.

Меліхова також уточнила, що партійні збори "Батьківщини", де вони обговорюватимуть план дій під час засідання Київради, призначено на 22 жовтня.

Нагадаємо, попереднє засідання київські депутати провели 2 жовтня і розглянули 119 питань. Це засідання опозиція вважає нелегітимним. Воно супроводжувалося акцією протесту під стінами мерії. В ході мітингу активісти разом з депутатами кілька разів намагалися взяти штурмом головний вхід до Київради. Було застосовано сльозогінний газ і димові шашки. Також під час штурму були травмовані кілька опозиційних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Герега призначила засідання Київради: опозиція вже вирішує, як пробивати "Беркут" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути