вівторок, 08 жовтня 2013 14:00

Кличко найсильніше не хоче виборів мера Києва - експерт

Кличко найсильніше не хоче виборів мера Києва - експерт
Віталій Кличко. Фото: kyiv.comments.ua

Лідеру УДАРу Віталію Кличко найбільше з усіх опозиційних політиків не вигідно, щоб вибори мера Києва відбулися до кінця року.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб.

"Балотуватися на виборах до міського голови для Кличка абсолютно не вигідно. Він найбільше не хоче в цій ситуації виборів у мери. Тому що в разі цього, Кличко був би змушений брати у них участь. Але у нього сьогодні вже значно вища планка. Кличко опозиційний політик, у якого номінально найвищий рівень електоральної підтримки. Перед ним стоять амбіції перемоги у президентських виборах. Вибори мера Києва можуть внести корективу в ці амбіції, адже перемігши на них, він отримає абсолютно незрозумілу ситуацію з Київрадою", - сказав експерт.

"Кличко став би "генералом без армії", мером, який переміг, але не може впливати на ситуацію в місті. Зрозуміло, що це зіграло б з ним злий жарт в контексті наступної президентської кампанії. Для Кличка, як одного із фаворитів наступних президентських виборів потрібні були б, по-перше, переможні вибори міського голови, і, по-друге, абсолютна успішна його дільність на цій посаді. А цього йому ніхто гарантувати не може", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори мера Києва 15 грудня практично неможливі - експерт

На думку Басараба сьогодні "вимагати виборів до Київради це правило хорошого тону для опозиційного політика".

"Для Кличка вибори міського голови не на часі, але не домагатися виборів мера Києва він не може, бо це буде свідчити проти нього і виглядатиме як "шпильбрехерство" (Шпильбрехер — гравець, який ігнорує правила гри — Ред.) Для лідера УДАРу заявляти про потрібність виборів у мери Києва це програма мінімум як для опозиційного політика", - зауважив він.

Нагадаємо, лідер партії УДАР Віталій Кличко вимагає призначити вибори в столиці та низці інших населених пунктів на 15 грудня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Кличко найсильніше не хоче виборів мера Києва - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути