Ексклюзиви
субота, 06 жовтня 2012 01:56

Геращенко: "Мовний" закон писали люди, які знають одну мову - суржик

Геращенко: "Мовний" закон писали люди, які знають одну мову - суржик
Фото: file.liga.net

"Мовний" закон писали не професіонали, які не знають ані української, ані російської мови.

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" Ірина Геращенко.

Вона наголосила, що в день ухвалення "мовного" закону "під шумок" прийнялося ще два ключові закони – на 117 млн було підвищено фінансування ГПУ, і розглядалося питання закупівель. Тому, на думку парламентаря, мовне питання спеціально видумується політиами, аби відволікти увагу суспільства від більш важливих речей.

"Партія влади говорить про білінгвізм, але при цьому вона знає тільки одну мову – суржик, не говорячи ні однієї мовою, ні іншою. Якщо ви говорити про білінгвізм, то будь ласка, продемонструйте знання цих мов", - звернулася Геращенко до представників Партії регіонів.

Вона наголосила, що партія влада сказала неправду своїм виборцям, коли не сказала їм, що 17 млрд, які підуть на реалізацію цього закону, підуть з місцевих бюджетів, їх заберуть з дитячих садків, шкіл, лікарень.

"Ми говоримо про ключовий закон, який писався не професійними людьми, які погано знають і українську,і  російську мову. Як тільки опозиція переможе на парламентських виборів, ми обов'язково мовне законодавство приведемо до норми, до європейських стандартів. Але в чому буде різниця між нами і тими людьми, які сьогодні не чують половину країни, не усвідомлюють, що це образа для половини країни - це те, що ми покличемо до круглого столу людей, які є не агрономами за освітою, не бізнесменами, а людей, які є лінгвістами, щоби почути, що є насправді мова національних меншин", - підкреслила Геращенко.

"Ніколи в Україні не було мовної проблеми, вона закидується спеціально штучно на розкол країни, - наголосила Геращенко. -  Мовний закон – це той закон, який відволікає увагу від інших речей, які є реальними проблемами. І взагалі, наші люди сьогодні не мають можливості купити книжку дітям – не українську, не російську. І це дійсно проблема".

Зараз ви читаєте новину «Геращенко: "Мовний" закон писали люди, які знають одну мову - суржик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути