Ексклюзиви
понеділок, 24 вересня 2012 12:46

Спецтема: Боротьба за "мову"

Фаріон посміялася над робочою групою "теоретика і практика суржику Азарова"

Фаріон посміялася над робочою групою "теоретика і практика суржику Азарова"
Фото: uainfo.censor.net.ua

Депутат Львівської райради від ВО "Свобода" Ірина Фаріон посміялась над робочою групою "теоретика і практика суржику Азарова".

Про це вона розповіла Gazeta.ua, коментуючи те, що з сьогоднішнього дня починає працювати робоча група під головуванням прем'єр-міністра Миколи Азарова, яка має розробити закон про державну мову.

Фаріон про заяву Царькова: Це зі сфери повного виродження людського

"Є один із способів боротися із недоліками, з вадами.. дуже оптимістичний і світлий. Цей спосіб - це сміх. Сміх має ще лікувальну силу. 2004 року Україну сміх врятував від президента Януковича, коли в нього метнули яйце, і це велике тіло знепритомніло", - розповіла вона.

На її думку, "щось таке зараз відбувається в контексті мовної політики, коли агроном-Колісніченко, і коли злодій і юрист Ківалов пишуть мовний закон. Те саме відбувається, коли теоретик і практик суржику Азаров очолює робочу групу. Я бачу тут прямий перегук із втручанням Йосипа Віссаріоновича Сталіна в мовний правопис".

"Повії вчать нас моралі" - Фаріон нагрубила нардепу-"регіоналу"

"Мова все витримає. Вони минуть як страшні тіні 1937-1954 років. Їхня перспектива в одному ряду із Валуєвими і Бенкендорфами, які засуджували Тараса Шевченка, тому я ставлюся до цього дуже скептично, іронічно і весело. Вони — просто величезна помилка природи", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «Фаріон посміялася над робочою групою "теоретика і практика суржику Азарова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути