Ексклюзиви
вівторок, 23 серпня 2022 18:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Генсек НАТО закликав Путіна забиратися з України

Генсек НАТО закликав Путіна забиратися з України
НАТО солідарне з Україною, сказав генсек Єнс Столтенберґ. Фото: East News

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін почав невиправдану війну з Україною і він має сам її зупинити.

Путін думав, що він може зламати український народ, але він помилився. Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ на саміті "Кримська платформа" 23 серпня.

"Президент Путін почав цю невиправдану війну, він має сам її зупинити і прибрати свою військову потугу з української землі", – сказав генсек.

Вісім років тому Росія окупувала Крим, обернувши його на одну з наймілітаризованіших ділянок планети, нагадав Столтенберґ.

Це стало плацдармом для повномасштабного нападу на Україну шість місяців тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський на саміті: "Деградація РФ почалась із захоплення Криму"

"Президент Путін думав, що він може зламати український народ, його Збройні сили, що він може розділити демократичні нації, зможе диктувати свої умови. Але він не мав рації. Він помилявся", – заявив генсек.

Україна пережила шість важких місяців війни, показала свою надзвичайну спроможність опиратися брутальній агресії, боронитися і відвойовувти свою територію, завдавати важких втрат ворогу сказав Столтенберґ.

НАТО цілком солідарне з Україною, а країни-члени Альянсу підтримують суверенітет і цілісність України, її право обирати свій шлях у майбутньому.

"Ми допомагаємо Україні боронитися, це її суверенне право. Ми віддані справі партнерства з Україною уже відддавна", – сказав генсек.

У підготовці до опалювального сезону Україна повинна отримувати допомогу. Зима буде важкою, заявив Столтенберґ.

Саміт "Кримська платформа" відбувся 23 серпня в онлайн-форматі. У саміті беруть участь представники близько 60 країн світу.

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО закликав Путіна забиратися з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути