понеділок, 28 листопада 2022 20:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Генсек НАТО припустив, до чого вдаватиметься Путін взимку

Генсек НАТО припустив, до чого вдаватиметься Путін взимку
Путін намагається використовувати зиму, як зброю проти України, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ. Фото: East News

Країна-агресорка Російська Федерація, найімовірніше, продовжить здійснювати атаки на енергетичну систему і газову інфраструктуру України у зимовий період.

Президент РФ Володимир Путін намагається використовувати зиму як зброю війни проти України. Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, повідомили Reuters.

"Те, що це (атаки на енергетичну інфраструктуру. – Gazeta.ua) відбувається з наближенням зими, демонструє, що Путін зараз намагається використовувати зиму як зброю війни проти України", – сказав генсек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретар РНБО: Україні потрібні ракети дальністю 800 км і більше

Завтра у Бухаресті зустрінуться міністри закордонних справ країн НАТО. Участь у засіданні візьме міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Кулеба зустрінеться із Столтенберґом, державним секретарем США Ентоні Блінкеном і головою дипломатії Європейського союзу Жозепом Боррелем. "Буде багато результатів", – анонсував міністр.

Путін розраховує на те, що труднощі зими посилять втому західного світу від війни в Україні. Путін чекає на прихід "генерала Зими", заявляв Боррель.

Мета Путіна – залишити Україну у холоді і темряві цієї зими, посіяти страх і непевність серед українців, сказав Столтенберґ.

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО припустив, до чого вдаватиметься Путін взимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути