середа, 05 жовтня 2022 15:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Боррель назвав задум Путіна на зиму

Боррель назвав задум Путіна на зиму
Президент РФ Володимир Путін вважає, що Європа не витримає холодної зими, сказав верховний представник ЄС Жозеп Боррель. Фото: Reuters

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін розраховує на те, що труднощі зими посилять втому західного світу від війни в Україні.

Путін чекає на прихід "генерала Зими". Про це сказав верховний представник Європейського Союзу Жозеп Боррель у Європарламенті, повідомляє "Європейська правда".

"Путін вважає, що демократії слабкі, що системи громадської думки не витримають холодної зими. Він чекає на прихід "генерала Зими", який завжди у підсумку рятував російську армію. Він чекає холоду, перебоїв із постачанням газу, високих цін і низьких температур, щоб підірвати нашу волю і надалі підтримувати Україну", – сказав єврочиновник.

Тому підтримка України з боку ЄС – це "не просто питання щедрості", заявив Боррель.

"Наша підтримка України має бути незмінною, оскільки безпека України нерозривно пов'язана з нашою безпекою. Від того, що там вирішується, залежить і наше майбутнє", – сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща може розмістити ядерну зброю

"Для забезпечення миру Україні має бути повернута її територіальна цілісність і повний суверенітет", – заявив Боррель.

Росія має визнати свою політичну й моральну відповідальність за війну, заплатити за відбудову і відповісти за злочини, сказав верховний представник ЄС.

"Саме це, і ніщо інше, має бути нашою метою. Тому і санкції. Саме тому військова допомога. Саме тому дипломатичні дії. На цих трьох фронтах ми повинні продовжувати працювати не покладаючи рук: зараз не час для зволікань", – заявив єврочиновник.

ЄС готує восьмий пакет санкцій проти Росії. Тривають переговори щодо обмеження цін на нафту. 27 країн блоку дали згоду на новий пакет санкцій. Росія пішла на ескалацію, заявили в ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Боррель назвав задум Путіна на зиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути