понеділок, 14 листопада 2022 17:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Генсек НАТО назвав мету Путіна у війні

Генсек НАТО назвав мету Путіна у війні
Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін хоче, щоб взимку Україна була у холоді і темряві, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ. Фото: East News

Союзники по НАТО постають перед критичним моментом для всієї системи європейської безпеки.

Було б небезпечним недооцінювати спроможності армії Російської Федерації, яка має велику кількість війська і продемонструвала готовність не рахуватися із людськими втратами. Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, повідомляє "Укрінформ".

"Відведення російських військ з Херсона свідчить про величезну мужність Збройних сил України. Але це також демонструє важливість продовження нашої допомоги для України. Ми не маємо робити помилки, недооцінюючи Росію", – сказав генсек.

Російські збройні сили "зберігають суттєві спроможності і велику кількість військ", заявив.

"Росія продемонструвала готовність до значних людських втрат та екстремальну жорстокість. Ми всі бачили жахливі сцени на звільнених територіях, а також невибіркові російські атаки на цивільне населення і на критичну інфраструктуру", – сказав Столтенберґ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не збирається завершувати війну – Bloomberg

Наступні місяці будуть важкими, заявив генсек.

Мета президента РФ Володимир Путіна – залишити Україну у холоді і темряві цієї зими, посіяти страх і непевність серед українців, сказав.

Але, як свідчать останні події, ці сподівання агресора є марними, оскільки моральний дух українців залишається дуже високим. У цих умовах союзники по НАТО мають дотримуватися свого курсу і продовжувати допомогу Україні, заявив Столтенберґ.

Генсек подякував Нідерландам за істотний внесок у пакет допомоги від НАТО для України. Що допомагає задовольняти негайні потреби у пальному, зимовому одязі, медичному постачанні, системах із боротьби проти дронів.

Привітав рішення Нідерландів надати для України ще €120 млн допомоги, яка включає витрати на передачу Україні чеських бойових танків.

Президент країни-агресорки РФ розраховує на те, що труднощі зими посилять втому західного світу від війни в Україні. Путін чекає на прихід "генерала Зими", заявляв раніше верховний представник Європейського Союзу Жозеп Боррель.

Керівництво РФ не хоче завершення війни, сказав президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО назвав мету Путіна у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути