вівторок, 04 квітня 2023 11:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Генсек НАТО оцінив ситуацію у Бахмуті

Генсек НАТО оцінив ситуацію у Бахмуті
Генсек НАТО каже, що росіяни втрачають набагато більше солдатів, ніж українці, бо не мають якісного командування та обладнання. Фото: eastnews.ua

У боях за Бахмут на Донеччині російські окупанти намагаються компенсувати кількістю низьку якість у техніці та командуванні.

Битва за Бахмут впливає на російську армію та Збройні сили України, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ в інтерв'ю "Радіо Свобода". Російське командування кидає у бій тисячі погано оснащених і навчених військ.

"У лавах російської армії ми бачимо низький бойовий дух, техніка часто погана, підготовка не надто вражає. Командування РФ насправді не спрацьовує у багатьох операціях. Але водночас бачимо: те, чого російським військам бракує якісно, вони намагаються надолужити кількісно. Це завдає шкоди і може завдати втрат українській стороні", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут і контрнаступ ЗСУ на півдні: показали карти війни в Україні

Росіяни втрачають набагато більше солдатів, ніж українці, оскільки не мають якісного командування та обладнання. Однак небезпечно недооцінювати Росію, наголошує Столтенберґ.

"РФ продемонструвала готовність ввести десятки тисяч нових військ. Для мене це лише ще один аргумент на користь того, щоб ми підтримали Україну, допомогли Києву звільнити землі й дати відсіч російським загарбникам", – додав генсек НАТО.

2 квітня засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що російські сили "юридично захопили" Бахмут. При цьому він визнав, що в західній частині міста залишаються українські війська.

3 квітня речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий заявив, що росіяни далекі від того, щоб захопити місто Бахмут, а навколо адмінбудівлі міськради точаться бої.

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО оцінив ситуацію у Бахмуті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути