четвер, 27 січня 2011 15:28

Генпрокуратура завела ще одну справу на Тимошенко

Генпрокуратура завела ще одну справу на Тимошенко

Генеральна прокуратура України в четвер порушила ще одну кримінальну справу відносно екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, екс-прем'єр звинувачується в перевищенні влади і службових повноважень під час закупівлі під гарантії уряду та ввезення на територію України "нібито спеціалізованих медичних автомобілів "Опель Комбо".

"Загальна сума збитків державі становить 67 млн грн", - зазначено в повідомленні.

"Встановлено, що закуплені 1000 автомобілів "Опель Комбо" не належать до жодного з зареєстрованих класів автомобілів медичної допомоги, не є спеціалізованим транспортом і не віднесені до виробів медичного призначення", - повідомили в Генпрокуратурі.

У відомстві також підкреслили, що 17 грудня 2009 року центр специфікації міністерства охорони здоров'я зробив офіційний висновок, що дані автомобіль не відповідає положенням національного стандарту і не пристосований для транспортування хворих на ношах.

Крім того, як наголошується в повідомленні спеціальною постановою Тимошенко змінила перелік медичного обладнання автомобіля.

"Незважаючи на той факт, що вартість автомобілів "Опель Комбо" складає близько $15 тис, колишній уряд купувало їх за завищеною більш ніж на 20% ціною. Також передбачалася доукомплектування автомобілів спеціальним медичним обладнанням, хоча фактично вона обмежилася лише порожніми пластиковими коробками", - говориться в повідомленні.

"По суті, ввезені автомобілі використовувалися у передвиборчій кампанії кандидата на пост президента України Юлії Тимошенко шляхом розміщення на них написи "Програма уряду Тимошенко" та інших агітаційних написів", - підкреслили в Генпрокуратурі.

Справа стосовно Тимошенко порушено за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень). У разі визнання її винною, Тимошенко загрожує позбавлення волі на термін до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура завела ще одну справу на Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути