вівторок, 27 жовтня 2009 19:21

Генпрокуратура відмовилась міняти адвоката Пукачу

Генпрокуратура відмовилась міняти адвоката Пукачу
Генпрокуратура не замінила адвоката Олексія Пукача Миколу Лаптієва, на чому наполягала адвокат вдови Георгія Гонгадзе.

Як розповіла адвокат вдови вбитого журналіста Валентина Теличенко, вона ще в серпні цього року звернулася до Генпрокуратури з клопотанням про заміну адвоката Пукача.

Вона подала клопотання після того, як стало відомо, що захисником Пукача призначений той адвокат, який захищав інтереси одного з засуджених за вбивство Гонгадзе - Олександра Поповича.

"Інтереси Поповича як виконавця і Пукача як організатора злочину суперечать між собою, і тому призначення одного й того ж адвоката цим людям є порушенням вимог кримінально-процесуального кодексу", - наголосила Теличенко.

Вона зазначила, що слідчий не став задовольняти клопотання про заміну адвоката, вказавши на те, що не бачить протиріччя інтересів Пукача і Поповича.

Адвокат акцентувала увагу на тому, що науково-правовий висновок інституту держави і права ім. Корецького, куди звернулася Теличенко, підтвердив її правоту.

"Пукачу мав бути призначений захисник, який у даній справі не надавав юридичну допомогу особам, інтереси яких суперечать інтересам Пукача. Адвокат, який раніше захищав Поповича, як обвинуваченого у вбивстві Гонгадзе, не може бути призначений захисником Пукача", - процитувала Теличенко висновок інституту.

У жовтні, як зазначила адвокат, вона знову звернулася до Генпрокуратури з проханням замінити адвоката Пукача, підкріплюючи свої доводи висновками Інституту держави і права, але знову у задоволенні клопотання було відмовлено.

"Таке рішення - це шлях до уникнення кримінальної відповідальності Пукача", - сказала вона.

"Генпрокуратура це робить чи від непрофесіоналізму, або з умислом. Непрофесіоналізм можна було виправити, керуючись роз"ясненнями вчених, але це не було зроблено, тому я схиляюся до того, що це умисел", - резюмувала Теличенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура відмовилась міняти адвоката Пукачу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути