четвер, 08 жовтня 2009 18:14

Балога: Сьогодні людці, які завдяки Ющенку вийшли в люди, стають викривачами

Балога: Сьогодні людці, які завдяки Ющенку вийшли в люди, стають викривачами
Екс-глава секретаріату президента Віктор Балога не вірить, що справу про отруєння Віктора Ющенка буде розслідувано до президентських виборів.

Про це він сказав в інтерв"ю "Фокусу", коментуючи останні події навколо справи про отруєння.

"Знаєте, мені боляче бачити всю цю вакханалію нових вигадок про отруєння! Сумно все, що крики про штучне введення в кров Ющенка діоксину поширюють колись найближчі друзі (свідчення Давида Жванії тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради)", - сказав Балога.

"Взагалі, Віктор Андрійович ніколи не розбирався в людях - це одна з його проблем. Він формував своє оточення за якимись лише йому відомими критеріями. Сьогодні людці, які завдяки Ющенку вийшли в люди, стають викривачами без страху перед Богом", - додав він.

"Що стосується впливу цієї справи на вибори, то навряд чи ми дізнаємося всі факти в найближчі місяці. Занадто багато складних обставин і занадто мало часу", - зазначив Балога.

Він також не вважає, що активізація розслідування справи Гонгадзе пов"язана з президентськими виборами.

"У мене немає ні достовірної інформації, ні інтуїтивного відчуття, що президент "припас" арешт Пукача під вибори. Якщо він не зробив цього раніше, щоб підняти свій авторитет, який дещо впав, то зараз це вже не дасть серйозних переваг", - сказав Балога.

"І потім, експлуатувати смерть людини - не президентський рівень. Це не співвідноситься з особистістю Віктора Андрійовича, його релігійністю", - додав він.

Балога також спростував інформацію про зв"язок Ющенка з бізнесменом Дмитром Фірташем.

"Ні. Про президента пишуть, що він веде бізнес з усіма. У мене своє ставлення до Ющенка, але повірте: він нічого крім своєї моралі не має. Я просто дивуюся - на одного показують пальцем, а інші крадуть", - сказав він.

Також екс-глава секретаріату президента заявив, що не має наміру балотуватися на пост президента.

"У президентській кампанії брати участь не буду, поки в Україні не зміниться політична еліта. За моїми розрахунками, це відбудеться не раніше 2015 року", - сказав Балога.

Він також відкинув можливість продажу його партії "Єдиний центр" "під вибори".

"Мені і не пропонували такого, знаючи, що це неможливо. Батьки, якщо вони при здоровому глузді, не продають своїх дітей. І потім, партія не є моєю приватною власністю. "Єдиний центр" - це всерйоз і на дуже довгу дистанцію", - сказав Балога.

На питання, чи буде він підтримувати Віктора Януковича у другому турі президентських виборів у разі, якщо він вийде туди разом з Юлією Тимошенко, він відповів:

"Я і моя команда ще не визначилися. Поки ми не бачимо програм жодного з кандидатів".

Водночас Балога зазначив, що "завжди спілкувався" і спілкується з Януковичем.

"У нас ділові, рівні, поважні взаємини", - сказав він.

Водночас, за словами Балоги, "Янукович і Ющенко дійсно вже довгий час не зустрічаються", і "це погано для країни".

На питання, чи правда, що він хотів бути прем"єром, Балога відповів:

"Я не те що хотів, я хочу бути і прем"єром, і президентом, оскільки бажаю бути корисним своїй державі. У цьому немає нічого поганого. Поганий той єфрейтор, який не мріє стати генералом. А якщо серйозно, то ми такі теми з Ющенком ніколи не обговорювали".

Зараз ви читаєте новину «Балога: Сьогодні людці, які завдяки Ющенку вийшли в люди, стають викривачами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути