Ексклюзиви
пʼятниця, 24 вересня 2010 15:04

Генпрокуратура "шиє" справу ще одному чиновнику Тимошенко?

Генпрокуратура "шиє" справу ще одному чиновнику Тимошенко?

Генпрокуратура дасть оцінку діяльності Держкомзему.

Про це заявив генпрокурор Олександр Медведько в п"ятницю в інтерв"ю журналістам у Києві.

"У нас є матеріали щодо вже колишнього керівника Держкомзему Олега Кулініча, але ми не встигли завершити перевірку і було ухвалено рішення про звільнення його з займаної посади", - сказав він.

"Але ми перевірку обов"язково завершимо і приймемо рішення відповідно до чинного законодавства", - зазначив генпрокурор.

Він також не виключив,що за результатом перевірки проти чиновника буде порушена кримінальна справа: "Я ще не знаю. Якщо будуть підстави, то ми порушимо кримінальну справу відносно Кулініча".

У свою чергу, заступник генпрокурора Віктор Занфіров зазначив, що розповів на засіданні колегії Генпрокуратури, що в Держкомземі проходили маніпуляції з кадрами.

"Маніпуляції з кадрами в Держкомземі, його структурних підрозділах призвели до збитків держави в сумі понад 100 тисяч гривень", - сказав він.

Занфіров також підкреслив, що ці кошти були сплачені незаконно звільненим 18 начальникам управлінь в 11 регіонах і за рішенням судів ці начальники були відновлені на роботі.

За його словами, Держкомзем неналежним чином контролював дотримання земельного законодавства і його керівники самі найчастіше здійснювали правопорушення.

Говорячи про відшкодування збитків від зловживань у земельному законодавстві, Медведько підкреслив, що 77% збитку по таких справах відшкодовується ще під час слідства, і в поточному році з 75 мільйонів силами прокуратури відшкодовано більше 55 мільйонів гривень збитків.

Крім того, Медведько розкритикував роботу прокурорів, які недостатньо виявляють такі порушення і підкреслив, що за масові порушення земельного законодавства повинні нести дисциплінарну відповідальність і прокурори областей.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура "шиє" справу ще одному чиновнику Тимошенко?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути