Ексклюзиви
пʼятниця, 22 січня 2010 17:30

Генпрокуратура перевірить грузинських спостерігачів

Генпрокуратура перевірить грузинських спостерігачів
Генпрокуратура спільно з МВС та СБУ перевірить інформацію щодо реєстрації грузинських спостерігачів у першому турі виборів.

Як сказано у повідомленні прес-служби ГПУ, до Генпрокуратури надійшли звернення деяких кандидатів у президенти і депутатів, в яких міститься інформація про можливі порушення Конституції та законів України у зв"язку з поданням посольством Грузії заяв про реєстрацію спостерігачів від їхньої держави.

"Крім цього у засобах масової інформації опубліковано повідомлення про прибуття зазначених осіб з метою провокування конфліктних ситуацій, організації масових безпорядків та інших дій, спрямованих на зрив виборів", - сказано у повідомленні.

У ГПУ зазначають, що відповідно до інформації Державної прикордонної служби, у період з 14 по 19 січня 2010 року на територію України прибуло 1872 громадянина Грузії. На даний час не покинули територію України 940 осіб.

"Генеральною прокуратурою з вказаних питань організовано перевірку із залученням Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ", - сказано у повідомленні.

Водночас у місії спостерігачів від Міжпарламентської асамблеї СНД побоюються повторення ситуації з масовим прибуттям до України напередодні президентських виборів громадян Грузії.

"У нас є інформація, яка надходить від штабів кандидатів, про те, що турфірми почали бронювати в готелях Донецька номери для громадян Грузії із заїздом з 5 лютого - йдеться про не одну сотню громадян цієї країни", - сказав в інтерв"ю "Інтерфаксу" глава місії Олександр Торшин.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура перевірить грузинських спостерігачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути