неділя, 17 січня 2010 19:08

Вибори по-донецькому: побиття грузина і смерть в будці для голосування

Вибори по-донецькому: побиття грузина і смерть в будці для голосування
Порівняно з 2004 роком порушення на виборчих дільницях незначні. Про це розповів замначальник УМВС Донецької області Анатолій Смирнов.

За його словами, на території Донеччини знаходиться дві територіальні і 2511 виборчих дільниці.

"На 18.00 у нас зареєстровано 24 правопорушення. Всі вони незначні, якщо порівнювати з 2004-м, - сказав Смирнов.- У Артемівському районі 596 бюлетенів виявилися зіпсовані, і тому ми затримали відкриття дільниці на 4 години, а об 11.30 люди були допущені до голосування".

Як розповів замначальник УМВС Донецької області, спостерігачі від Грузії не доставили донецькій міліції багато клопоту:

"Було встановлено 5 випадків правопорушень. Люди доставлені в райвідділи і відпущені. У 44 виборчому окрузі в Петрівському районі вони заважали працювати комісії - настирливо проводили фотографування, вимагали якісь документи від голови. Це не сподобалося голові і він викликав міліцію", - повідомив Смирнов.

Він також підтвердив факт побиття представника телеканалу Грузії.

"Вчора в більярдному клубі представники грузинського ТБ грали в більярд, - розповів Смирнов. - Біля них грали троє наших чоловіків. Столи стояли поряд і їм не вистачило місця для удару києм. Зробили зауваження і той, що з Грузії щось сказав по-грузинському. А наш донецький виявився теж грузином по мамі, володіє грузинським.

Ударив людину - заподіяв легкі тілесні ушкодження, після цього всі залишили приміщення. Один з громадян Грузії звернувся за меддопомогою, другий -ні".

Найсерйозніше порушення, на думку донецької влади, зробила представниця БЮТ. Це було викрадання контрольних талонів.

За інформацією Донецької обласної організації ВГО "Комітету виборців України" на ОВК N 44 на дільниці N 45 (Кіровський р-н м. Донецьк) член комісії Курнікова С.Ф. викрала 40 штук контрольних талонів.

Крім того в Тельманівському районі Донецької області 68-річна жінка померла від серцевого нападу в будці для голосування. Проголосувати вона не встигла.

Зараз ви читаєте новину «Вибори по-донецькому: побиття грузина і смерть в будці для голосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути