Ексклюзиви
понеділок, 31 січня 2011 15:39

Генпрокуратура не пустила Тимошенко до Брюселя

Генпрокуратура не пустила Тимошенко до Брюселя

Слідчий Генпрокуратури відмовив екс-прем'єру, лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко в її прохання залишити межі України для поїздки до Брюсселя.

Як передає прес-служба ГПУ, своє рішення він мотивував тим, що лідер опозиції може виїхати з України і ухилитися від слідства.

"Слідчий мотивує своє рішення тим, що на вказаний час призначені слідчі дії у справі. Крім того, є оперативні дані про те, що Тимошенко має намір скористатися поїздкою за кордон, щоб залишити Україну та ухилитися від слідства", - зазначили в Генпрокуратурі.

Раніше повідомлялося, що президент Європейського парламенту Єжи Бузек планує зустрітися з Юлією Тимошенко 2 лютого в Брюсселі і направив в Україні офіційне запрошення для лідера "Батьківщини".

Лист від Бузека від 27 січня, за словами Ю. Тимошенко, завірено нотаріально і в ньому виконані всі вимоги, на яких наполягала Генпрокуратура. Як уточнили в прес-службі БЮТ, Тимошенко запрошують до Брюсселя з 31 січня по 2 лютого.

26 січня лідеру "Батьківщини" було відмовлено в поїздці до Брюсселя через надання запрошення без належного оформлення.

"Дозволити виїзд особі, яка перебуває на підписці про невиїзд, - це не обов'язок, а право слідчого, то є його пряма процесуальна компетенція", - зазначили в Генпрокуратурі.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура не пустила Тимошенко до Брюселя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути