четвер, 05 липня 2012 08:50

Генпрокуратура не бачить підстав оскаржувати рішення суду в справі Кучми

Генпрокуратура не бачить підстав оскаржувати рішення суду в справі Кучми
Кримінальну справу стосовно екс-президента було порушено 21 березня 2011 року. Фото: 9-channel.com

Генпрокуратура отримала рішення Вищого спецсуду у справі екс-президента Леоніда Кучми і не бачить підстав для його оскарження.

Про це повідомила керівник прес-служби Генпрокуратури Маргарита Велькова.

"ГПУ офіційно отримала рішення вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ. 27 червня суд постановив залишити без зміни рішення Печерського райсуду та апеляційного суду, які визнали незаконність порушення кримінальної справи стосовно Кучми", - зазначила Велькова.

"Вищий спецсуд також відмовив у задоволенні касаційної скарги Генпрокуратури на скасування її постанови про порушення кримінальної справи стосовно Кучми", - розповіла голова прес-служби відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пінчук побував у суді Кучми

Велькова також заявила, що Генпрокуратура не бачить підстав та інструментів для оскарження цього рішення.

"Генеральна прокуратура не бачить правових підстав і юридичних інструментів для оскарження цього рішення", - сказала вона.

Нагадаємо, кримінальну справу стосовно Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачувався в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч. 3 ст. 166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.).

13 грудня 2011 року Печерський райсуд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Апеляційний суд Києва, а потім Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ визнали законним закриття кримінальної справи стосовно Кучми.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура не бачить підстав оскаржувати рішення суду в справі Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути